Recap GP Monaco vrijdag: optimisme springlevend bij Red Bull ondanks zware beproeving

Recap GP Monaco vrijdag: optimisme springlevend bij Red Bull ondanks zware beproeving

door Michael Janiec

Max Verstappen had het moeilijk tijdens de vrijdagtraining van de F1 Grand Prix van Monaco. Hij ervoer moeite met de optimale balans in zijn auto vinden en klaagde over de hobbels.

Verstappen eindigde de tweede training op P4, een halve seconde achter leider Charles Leclerc. Hij denkt dat het stuiterprobleem een afstellingsprobleem is. Een probleem dat, uitgaand van de karakteristieken van dit circuit, moeilijk van de ene op de andere dag te verhelpen is eveneens.

Verstappen houdt vertrouwen na moeilijke vrijdag

Verstappen heeft echter goede hoop dat Red Bull in de aanloop naar de kwalificatie nog wat verbeteringen kan aanbrengen: "Het was een moeilijke dag. We worstelden met de afstelling van de auto en hij stuiterde veel. Daardoor was het moeilijk om de auto onder controle te houden en het juiste ritme te vinden. We hebben een paar verschillende dingen geprobeerd, maar niets werkte echt."

"Ik heb geen vertrouwen in onze kansen voor de rest van het weekend, maar we blijven hard werken en kijken wat we kunnen doen. We moeten een manier vinden om het stuiterprobleem op te lossen, anders wordt het een lang weekend."

Verstappen in reactie op vrijdag in Monaco

Reactie Horner en Perez

Red Bull-teambaas Christian Horner erkende dat het team een moeilijke dag had, maar hij heeft er vertrouwen in dat ze van de ene op de andere dag wat verbeteringen kunnen aanbrengen.

"Het was niet de soepelste dag", zei Horner. "We worstelden een beetje met de auto en Max was niet blij met de balans. Maar we hebben vooruitgang geboekt en ik heb er alle vertrouwen in dat we vannacht nog wat verbeteringen kunnen doorvoeren."

"We weten dat we dit weekend op ons best moeten zijn en we gaan er alles aan doen om mee te doen in de strijd om de overwinning."

Verstappens teamgenoot, Sergio Perez, had het ook moeilijk in de vrijdagtraining en eindigde de tweede sessie op P8. Perez zei dat het team worstelt met de beperkingen van de auto en dat ze hun langeafstandsritme moeten verbeteren: "We worstelen met een paar beperkingen van de auto en we moeten onze snelheid op de lange baan verbeteren. Maar we blijven hard werken en kijken wat we kunnen doen."

Helmut Marko: snelheid is er wel

Red Bull motorsportadviseur Helmut Marko erkent het stuiterprobleem, maar gelooft niet dat het de hoofdoorzaak is van hun problemen. Hij wees erop dat de auto minder stuiterde tijdens lange runs met meer brandstof aan boord, wat duidt op potentieel voor racetempo.

De Oostenrijker erkende echter dat de kwalificatieprestaties verbeterd moeten worden: "Al die tijd? Zoveel tijd hebben we helemaal niet verloren en we hebben niet dezelfde motormodi gebruikt als de anderen", legde Marko uit.

"De auto stuitert te veel, dat is waar, maar we hebben hele goede tijden neergezet in de lange runs en de auto stuitert ook minder met veel brandstof aan boord. Maar daar heb je niets aan als je niet vooraan start. Max heeft vertrouwen nodig. Als de auto op en neer springt als een kangoeroe, weet je niet waar hij gaat springen. Hij heeft de muur al geraakt, dus er is werk aan de winkel om het stuiteren te minimaliseren, maar snelheid heeft hij zeker", aldus de teamadviseur.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk