Red Bull Junior Team kondigt F2 en F3-lineup 2023 aan

Red Bull Junior Team kondigt F2 en F3-lineup 2023 aan

door Lysanne

Het Red Bull Junior Team heeft bekendgemaakt waar hun talenten volgend seizoen terecht komen. Zes junioren uit het talentenprogramma gaan het uitvechten in de Formule 2.

Line-up voor Formule 2

Enzo Fittipaldi, de 21-jarige kleinzoon van tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi, maakt de overstap naar Carlin voor zijn tweede seizoen in de Formule 2. Tijdens zijn rookie-seizoen eindigde hij met zes podiumplekken op de achtste plek in het kampioenschap. Het Britse team had in 2022 onder andere Red Bull reserve-coureur Liam Lawson en nu Formule 1-coureur Logan Sergaent onder hun hoede.

In december 2022 is ook bekend gemaakt dat de 19-jarige Zane Maloney onderdeel wordt van het Red Bull Junior Team. Daarnaast zal hij in 2023 een reserve coureur zijn voor het Red Bull Racing-team. Maloney was in 2019 de Formule 4-kampioen en zal aankomend seizoen gaan rijden in de Formule 2, eveneens bij Carlin.

Hitech Grand Prix gaat ook een volledige Red Bull line-up maken in de Formule 2. Dit gaan zijn doen met racewinnaars Isack Hadjar en Jack Crawford die overstappen naar het Britse team. Crawford en Hadjar werden vorig jaar zevende en vierde in de Formule 3.

En als laatste voor de opstelling in de Formule 2, hebben we Ayumu Iwasa en Dennis Hauger. Iwasa blijft voor een tweede jaar bij DAMS, waar hij vorig seizoen als vijfde eindigde. Hauger gaat volgend seizoen van PREMA Racing overstappen naar de regerende teams- en rijderskampioen MP Motorsport.

Line-up voor Formule 3

Met zes coureurs in de Formule 2, moet de Formule 3 het doen met één coureur die onderdeel is van het Red Bull Junior Team. Sebastian Montoya, de zoon van voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya, mag zijn fulltime-debuut bij Hitech maken.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk