'Red Bull Racing is dat onoverwinnelijke aura kwijt'

'Red Bull Racing is dat onoverwinnelijke aura kwijt'

door Michael Janiec

Marc Priestley, voormalig McLaren-monteur, is van mening dat de dominantie van Red Bull Racing en Max Verstappen, of beter gezegd: het 'onoverwinnelijkheidsaura' is doorbroken na de DNF van de titelverdediger op Albert Park.

De Australische GP markeerde een zeldzame technische DNF van Max Verstappen. Een nieuwe reeks van negen zeges kwam daarmee ten einde. Maar gaat het hier om een zeldzame misstap van Red Bull of is er meer aan de hand?

Een terugkomend thema: het verhaal van een team dat de ene na de andere zege aan elkaar rijgt. Het lijkt zo makkelijk, maar is het verre van. Honderden mensen werken eraan mee en het resultaat valt of staat door de manier waarop die mensen op elkaar ingespeeld zijn.

'Australische GP bewijst dat Red Bull te verslaan is'

Priestley benadrukt in zijn reactie op de DNF van Verstappen hoe klein die marges kunnen zijn en wat dit betekent voor de tot voor kort zo onaantastbare reputatie en vorm van de equipe: “Dit laat zien dat Red Bull Racing een kwetsbaarheid heeft waarvan we allemaal dachten dat die er niet was”, vertelde de monteur aan Chequered Flag-podcast.

"Om Max zo vroeg uit de race te zien gaan met een technisch mankement was echt ongebruikelijk. at gaf kansen aan alle anderen op de grid. Ik denk dat dit laat zien dat Red Bull Racing een kwetsbaarheid heeft waarvan we allemaal dachten dat die er niet was. We dachten dat ze onoverwinnelijk waren. Nou, dat zijn ze niet."

Priestley ziet geen onschendbare Bulls meer

De Brit gaat ook in op de vijfde plek van Sergio Perez en ziet de ondermaats presterende Mexicaan weinig tot geen 'damage control' uitoefenen in Melbourne: “Als je Red Bull bent en je hebt Verstappen niet, wat heb je dan nog over? Want op het moment dat ze hem (Perez) nodig hadden en hij tweede had moeten worden, gaf hij niet thuis. Dus Australië heeft misschien wel een nog groter probleem voor Red Bull Racing aan het licht gebracht.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk