“Red Bull Racing al tegen limiet reglementen”

“Red Bull Racing al tegen limiet reglementen”

door Michael

F1-analist Peter Windsor vermoedt dat Red Bull Racing met grotere moeite performance zal vinden in 2023, omdat het team al erg ver is in het interpreteren van de technische reglementen uit 2022, die als basis dienen voor 2023. Toch blijft Max Verstappen in zijn ogen dé favoriet voor het aankomende F1-wereldkampioenschap.

Windsor: 'Red Bull Racing al op limiet technische reglementen'

Want Red Bull Racing is ‘on fire’ met de Nederlander achter het stuur. Ook Adrian Newey is een belangrijke spil met het auto-ontwerp: de energiedrankjesfabrikant is daarmee overtuigend de nieuwe norm in F1.

Windsor verklaart waarom het team zo sterk voor de dag komt op zijn Twitch-stream: "Het komt niet aan op middelen, het komt niet aan op geld. Het komt aan op talent en denkkracht, en daarom is Red Bull zo goed als ze zijn, omdat het uiteindelijk het ontwerpteam van Adrian Newey is dat die auto maakt."

Maar toch. De constructeurswinnaars van 2022 zouden al zo vér zijn in het begrijpen van de nieuwe reglementen, dat echt grotere verbeteringen vinden daarentegen alsmaar lastiger wordt. Mercedes en Ferrari kunnen dan gemakkelijker in de buurt komen van het F1-team van Max Verstappen, verwacht de Brit.

"Red Bull zit redelijk dicht bij het plafond (van nieuwe reglementen) en Ferrari en Mercedes zullen ergens in de buurt van Red Bull komen, omdat Red Bull weinig speelruimte heeft. Ze zitten ongeveer aan de grens van wat je kunt doen met deze reglementen. Zo zie ik het."

Peter Windsor

Volgens Windsor heeft in het bijzonder het F1-team van Mercedes niet genoeg in het vat in 2023 om Red Bull en Verstappen te weerhouden van de volgende F1-wereldtitels: "Ik zou daar meer geld op zetten dan op Lewis - of George trouwens. Maar ik denk dat het op dit moment raar zou zijn om er niet aan te denken dat Max weer wint", aldus de analist.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk