Ricciardo vergeet woorden Schumacher nooit: “Voor mij was hij God”

Ricciardo vergeet woorden Schumacher nooit: “Voor mij was hij God”

door Michael

Tegen de coureur mogen opnemen, waar je tegenop keek, toen je nog een broekie was: Daniel Ricciardo kreeg die kans in 2012 bij de Japanse Grand Prix. Een zwaarbevochten duel met zevenvoudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher liet een diepe indruk na op de Australische test- en reservecoureur van Red Bull Racing.

Ricciardo haalt herinneringen op aan vechten met 'Goddelijke' Schumacher

Hoewel de recordbrekende Duitser destijds al in zijn laatste seizoen reed bij het nog op kracht komende Mercedes - een combinatie die weinig potten brak - waren daar de momenten dat Schumacher zijn briljantie liet doorschemeren.

En het respect voor de ‘Weltmeister’ was nog steeds ongekend. Ook van de andere coureurs. Voor de man die nota bene sinds dat Juan Manuel Fangio vijf titels won, eind jaren 50, de lat weer hoger wist te leggen.

Voor Ricciardo betekende dat laatste jaar van Schumacher dat hij het asfalt mocht delen met zijn jeugdheld. Hij kwam toen uit voor Toro Rosso en verdedigde in het slotdeel van de Japanse GP op Suzuka P10 voor het laatste punt: "Ik verdedigde op Schumacher tijdens het laatste deel van de race en ik kreeg het punt voor de tiende plaats. Ik was toen nog erg geïntimideerd. Op persoonlijk vlak was het enorm", zei hij tegen de pers.

“Om van zo een iemand bevestiging te krijgen…”

"Bij de volgende race, tijdens de rijdersparade, kwam hij me feliciteren en zei: 'Goed gedaan vorige week, je hebt goed verdedigd.' Voor mij - om een bevestiging te krijgen van iemand zoals hij, op die leeftijd en stadium van mijn carrière - was iets enorms. Misschien besefte hij het op dat moment niet, maar het versterkte mijn zelfvertrouwen."

Daniel Ricciardo

Ricciardo kon door die memorabele ervaring zijn eigen comfortzone verleggen: "Voor mij was hij God. Toen hij me inhaalde, zou ik er nooit op gewed hebben dat ik hem de volgende tien ronden zou terugpakken! Het feit dat ik zo'n niveau van comfort voelde bij het verdedigen, verraste me. Ik was zelf verrast door mijn prestaties in de race”, aldus de Australische F1-coureur.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk