Reden achter vertrek hoofdmonteur Red Bull Racing onthuld?

Reden achter vertrek hoofdmonteur Red Bull Racing onthuld?

door Jarlo

Lee Stevenson heeft een paar dagen geleden via social media zijn vertrek bij Red Bull Racing aangekondigd. De hoofdmonteur van de Oostenrijkse renstal zal per direct aan de slag gaan bij een Formule 1-team 'aan de andere kant van de pitstraat'. Het is vooralsnog onbekend welke renstal dit precies is. Wel heeft men het vermoeden dat Stake F1 Team de nieuwe werkgever van Stevenson wordt.

Lee Stevenson voegde zich bij Red Bull Racing in 2006. Het team was op dat moment pas één volledig seizoen onderdeel van de Formule 1-grid.

Stevenson begon zich gelijk te ontwikkelen. In 2015 werd dit uiteindelijk beloond met een promotie tot hoofdmonteur. Van 2016 tot en met 2020 had Stevenson de leiding over de auto van Max Verstappen.

Vanaf het laatstgenoemde jaar stopte de Brit echter op eigen verzoek als hoofdmonteur, dit om meer tijd door te kunnen brengen met familie.

In 2021 en 2022 vond hij een nieuwe rol binnen het team: hoofdverantwoordelijke van de monteurs van het testteam. Toch keerde hij in 2023 weer terug als leidinggevende over het daadwerkelijke raceteam.

Uiteindelijk maakt Stevenson er na achttien jaar een definitief einde aan bij de formatie uit Milton Keynes.

Stevenson komt met bericht op Linkedin

Stevenson kwam onlangs met een bericht op zijn Linkedin account. De Brit gaf daar wat meer inzicht over zijn vertrek.

Dit bericht luidde als volgt:

"Als een organisatie ondermaats presteert, is het makkelijk om werknemers te vervangen of personen over te plaatsen, in de hoop dat de situatie verbetert. Helaas blijft die situatie in veel gevallen hetzelfde. Leiders zijn verantwoordelijk voor het creëren van een omgeving waarin mensen zich op hun best voelen. Als je je team dus verandert, zonder de werkomgeving aan te pakken, en je zo toestaat dat de cultuur bepaald wordt door de status quo, dan zal je bedrijf in het beste geval altijd middelmatig zijn."

Lee Stevenson - Voormalig hoofdmonteur van Red Bull Racing

Als we dit bericht kritisch lezen, kunnen we concluderen dat het vertrek van Stevenson wellicht te maken heeft met de interne onrust bij het team.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk