Ricciardo later dan gehoopt aan de slag als derde coureur Red Bull

Ricciardo later dan gehoopt aan de slag als derde coureur Red Bull

door Lysanne

Daniel Ricciardo mag nog niet in actie komen als derde coureur voor Red Bull Racing. De 'verloren zoon' van Helmut Marko en Christian Horner is voorlopig bezig met promotionele activiteiten namens het team. Opvallend genoeg ontbreekt de Australiër bij een aankomende demo-run in zijn thuisland.

Daniel Ricciardo terug bij Red Bull Racing

Een paar maanden geleden maakte de Australische Formule 1-coureur Daniel Ricciardo bekend dat hij weg zou gaan bij McLaren, een jaar eerder dan officieel de bedoeling was. Wel vertrok hij met een aardige zakcent; zo'n vijftien miljoen euro kreeg Ricciardo mee voor het eerder beëindigen van zijn contract.

Na zijn vertrek, gingen geruchten rond over stoppen met racen in F1, maar uiteindelijk koos Ricciardo om terug te gaan naar zijn 'thuis', oftewel Red Bull Racing, het collectief waar hij als junior wist door te stoten naar het hoofdteam.

Velen zijn het erover eens: Ricciardo is bij Red Bull weggegaan, omdat hij niet als second driver naast Verstappen wilde rijden. En dat hij nu weer terugkeert als third driver is daardoor een opmerkelijkere zet.

Voorlopig niet de baan op

Op de planning van Red Bull Racing staat de twaalf uur van Bathurst, hier gaan zij een demorun doen met de RB7. Dat is de wagen waarmee voormalig viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel in 2011 het kampioenschap won. Toch heeft Speedcafe.com vernomen dat Ricciardo niet beschikbaar is tijdens dat weekend en dus niet de mogelijkheid heeft om in actie te komen voor Red Bull Racing.

Zonde, zeker omdat het circuit gelegen is in zijn thuisland. Wellicht is Liam Lawson dan de invaller, de officiële reservecoureur van het team. Hij heeft de RB7 al eerder mogen besturen tijdens het Goodwood Festival of Speed, terug in 2021.

Toch is Daniel Ricciardo niet alleen vanwege zijn talent terug gegaan naar Red Bull, maar ook vanwege de commerciële eisen die aan de teams worden gesteld. Teambaas Christian Horner liet weten dat de Australische coureur vooral ingezet wordt voor marketing-activiteiten.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk