Getergde Ricciardo lest Stroll na blunder: ‘Je moet voor je kijken’

Getergde Ricciardo lest Stroll na blunder: ‘Je moet voor je kijken’

door Michael Janiec

Daniel Ricciardo laat weinig twijfel bestaan over de gebeurtenis die zijn Chinese GP verpestte. Lance Stroll zat volgens de Australiër fout en hij legt haarfijn uit waar de Aston Martin-coureur hem een mogelijke puntenfinish gekost heeft.

De RB-coureur was op weg naar punten, totdat Lance Stroll zich lelijk verremde bij de herstart en zijn AMR-24 in de achterkant van de VCARB01 boorde.

Yuki Tsunoda maakte een soortgelijk incident mee, met Kevin Magnussen als de aanstichter, en viel direct uit.

De tijdstraf van tien seconden voor Stroll - hetzelfde wat Magnussen overigens ontving - daar koopt Ricciardo uiteindelijk weinig voor. Hoewel hij in eerste instantie kon doorrijden, was de vloerschade dusdanig dat zijn tempo en puntenkoers eraan waren. Beide bolides werden zodoende in een ronde uitgeschakeld.

'Je moet voor je kijken en niet drie auto's verder'

De RB-coureur heeft dan ook weinig goede woorden voor het kijkgedrag van Stroll in gesprek met Viaplay:

“Ik heb de beelden teruggekeken en voordat hij begon te remmen keek die al de bocht in. Het heeft helemaal geen zin zo. Je moet voor je kijken en niet drie auto’s verder, want je kunt daar toch niet inhalen.”

Ricciardo veroordeelt onoplettendheid Stroll

Zo blijft Ricciardo op een nulscore na de vijfde Grand Prix van 2024. De schuld ligt in dit geval niet bij hem, maar de teleurstelling is nog altijd groot. Des te meer, wetende dat hij effectief de kans is misgelopen om zijn verbeterde vorm in resultaten om te zetten. De druk na geruchten over een vroegtijdige exit neemt daarmee namelijk onvermijdelijk toe.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk