Ricciardo ontkent mentale problemen: 'Heb geen gebrek aan zelfvertrouwen'

Ricciardo ontkent mentale problemen: 'Heb geen gebrek aan zelfvertrouwen'

door Jarlo

Daniel Ricciardo ontkent mentale klachten te hebben. De Australiër houdt vol nog altijd zelfvertrouwen te hebben, ondanks de matige resultaten van de afgelopen jaren.

Daniel Ricciardo zit momenteel in een lastige fase van zijn Formule 1-carriere. Het begon allemaal in 2021, waar de Honey Badger tot en met 2022 bij McLaren helemaal zoek werd gereden door teamgenoot Lando Norris.

Na een mislukt avontuur bij de formatie uit Woking, keerde Ricciardo in 2023 terug bij de Red Bull-familie. De Australiër begon als reserve-coureur bij Red Bull Racing, maar verving Nyck de Vries halverwege het F1-seizoen. Sindsdien heeft Ricciardo een fulltime zitje bij AlphaTauri (tegenwoordig Visa Cash App RB). Ook dit avontuur lijkt zich inmiddels te ontvouwen in een nachtmerrie. Ricciardo wordt consistent overklast door teamgenoot Yuki Tsunoda.

Ricciardo: 'Het geloof is er'

Waar de zinnen van tevoren gezet waren op het terugwinnen van een Red Bull-zitje, lijkt de Formule 1-carrière van Ricciardo zijn einde te naderen. Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko heeft de coureur al een ultimatium gegeven, waarbij er aanstaande zomer al een directe rijderswissel met Liam Lawson kan plaatsvinden.

Ricciardo heeft de afgelopen 3.5 jaar een hoop tegenslagen moeten verwerken, waarbij men denkt dat dit een tol eist op zijn mentale gezondheid. Ricciardo komt met een antwoord en laat weten dat daar absoluut geen sprake van is. De Coureur liet het volgende weten in aanloop naar het raceweekend in China.

"Ik geloof dat ik weer op het podium kan staan en weer races kan winnen. Het geloof is er. Zolang dat geloof er nog is, denk ik dat ik blij zal zijn dat ik hier ben. Ik ben niet op een slechte plek. Ik heb geen gebrek aan zelfvertrouwen’’.

Daniel Ricciardo - Visa Cash App RB-coureur

'Ik geniet van het rijden'

Ricciardo laat weten zich niet alleen prima te voelen, maar zelfs te genieten van het rijden. Toch is de Australiër logischerwijs nog niet tevreden over zijn prestaties: "Ik geniet nu van het rijden. Het is niet zozeer resultaatgericht. Het is duidelijk dat ik hier niet alleen wil zijn om hier te zijn. Ik wil dat zitje verdienen en het team staat dan hopelijk verder vooraan," aldus Ricciardo.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk