Uitgebreide reactie Ricciardo na dure crash in Japan: ‘Het spijt mij...’

Uitgebreide reactie Ricciardo na dure crash in Japan: ‘Het spijt mij...’

door Michael Janiec

Daniel Ricciardo is in zak en as na de crash in de openingsronde van de Japanse GP. De RB-coureur miste daarmee de volgende kans op punten. Teamgenoot Yuki Tsunoda, die ook al in de thuisrace van Danny Ric punten scoorde, eindigde als tiende.

Als het niet Daniel Ricciardo zelf is, die (dan wel onbedoeld) aan zijn eigen stoelpoten zaagt, dan lijkt het lot inmiddels wel parten te willen spelen met de toekomst van de Aussie in de Formule 1.

Nog niet zo lang geleden zou Ricciardo namelijk een ultimatum hebben gehad van Dr. Helmut Marko. Bij het uitblijven van resultaten zou hij zo vroeg als de Grand Prix van Miami het veld moeten ruimen voor reserve Liam Lawson.

In hoeverre Ricciardo iets te verwijten valt bij deze crash in de openingsronde? Dat laten wij in het midden. Het verandert niets aan het scorebord niettemin. 4-0 voor de Japanner inmiddels. En de druk neemt met de volgende gemiste kans alleen maar toe.

Ricciardo reageert: 'Ergste wat je kan overkomen als coureur'

"Na gisteren, toen we een paar stappen in de goede richting hebben gezet, was ik erg enthousiast om vandaag te racen en een goede dag te hebben. In dit soort gevallen is een incident in ronde 1 een van de ergste dingen die een coureur kan overkomen, vooral omdat je niet echt de kans hebt om iets te doen na de enorme opbouw en energie die is gebruikt om je voor te bereiden op de race. Het was jammer en ongelukkig voor alle betrokkenen. Het was een race-incident en gelukkig, na wat controles, zijn zowel Alex als ik in orde."

Ricciardo reageert op ongelukkige crash op Suzuka

Dat Ricciardo direct bij de start op mediums de nodige grip miste - volgens de Honey Badger hielp dat niet echt mee: “De start van de race was echt slecht, want Yuki en ik stonden op medium banden en we hadden het zo moeilijk vergeleken met de andere auto's achter ons op de zachte banden. In bocht 2 werd het wat rustiger, maar ik had nog steeds het gevoel dat ik weggleed en toen zag ik een Aston aan de buitenkant van me. Ik hield hem in de gaten, maar toen ik me klaarmaakte om bocht 3 in te gaan, zonder de hele baan te gebruiken, omdat het de eerste ronde was, kwam Albon naast me en had hij een betere exit uit bocht 2.”

“Ik zag hem niet, we reden naar elkaar toe en we raakten elkaar. Zo gaat dat in de racerij en dat hoort er nu eenmaal bij; er valt niemand iets te verwijten, er was gewoon een enorm verschil in grip bij het uitkomen van de bocht. Het spijt me voor het team, maar China volgt snel, dus daar richten we ons op", aldus Ricciardo.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk