Ricciardo: 'Dat voordeel voor volgend jaar heb ik ten opzichte van andere coureurs'

Ricciardo: 'Dat voordeel voor volgend jaar heb ik ten opzichte van andere coureurs'

door Jarlo

AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo heeft onlangs vooruit- en terug geklikt op het Formule 1-seizoen van 2023. De Australiër heeft een zweer bewogen seizoen achter de rug, waarbij hij maar slechts zeven races heeft weten te rijden.

Ricciardo kent een bewogen seizoen in 2023. De AlphaTauri-coureur stond opvallend genoeg niet eens op de grid bij het ingaan van 2023. De eerste helft van het seizoen was Nyck de Vries de tweede rijder van de Italiaanse renstal. De Nederlander werd na afloop van de Grand Prix van Engeland ontslagen, en de volgende race in Hongarije vervangen door Ricciardo. Een race later, tijdens de Grand Prix van Nederland, ging het gelijk mis voor de Australiër. Tijdens de tweede vrije training van de zojuist genoemde Grand Prix, raakte Ricciardo de muur in bocht drie, wat een zevendelige handbreuk veroorzaakte bij de Australiër. De Honey Badger lag er als gevolg vijf races uit, en werd in die periode vervangen door Liam Lawson. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten keerde Ricciardo terug, en had daarbij gelijk een groot aandeel in de stijging van AlphaTauri van de tiende naar achtste plek in het constructeurskampioenschap.

Ricciardo: 'Dat voordeel ga ik gebruiken voor volgend jaar'

Ricciardo kaartte aan dat hij een persoonlijk voordeel ziet ten opzichte van concurrentie. Dit zit hem volgens de Australiër in het feit dat hij veel minder races heeft gereden dan andere, en daarom veel meer rust heeft gehad.

"Ik denk dat ik daardoor (minder races gereden) extra energie heb, die andere niet hebben. Ik ga dit voordeel gebruiken om vroeg aan mijn voorbereidingen voor volgend jaar te beginnen, en om daardoor een voorsprong te hebben op de andere"

Daniel Ricciardo - AlphaTauri-coureur

'Dat was een goeie fase van ons'

Tot slot onthulde Ricciardo over welk gedeelte van het seizoen hij het meest tevreden is.

"Na de zomerstop zijn er grote stappen gemaakt. We hebben zeker een aantal dingen ontdekt in de auto naarmate het seizoen vorderde. Ik denk dat het positief was, dus ik heb het gevoel dat we de goede kant op gaan. Ik heb het gevoel dat alles wat ik aan het team heb teruggekoppeld, is uitgevoerd of dat ze hun best hebben gedaan om het te laten gebeuren of te laten werken."

"Ik kan op dit moment eerlijk gezegd niet veel meer vragen."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk