Ricciardo wil goede lijn doortrekken in Miami: 'Erg enthousiast om weer te racen'

Ricciardo wil goede lijn doortrekken in Miami: 'Erg enthousiast om weer te racen'

door Jarlo

Nog enkele uren totdat het raceweekend in Miami van start zal gaan. Daniel Ricciardo verscheen tijdens de mediadag op donderdag vol met energie voor de camera. De Australiër kijkt uit om weer te racen, dit vooral na een veelbelovend weekend in China twee weken geleden.

Daniel Ricciardo had qua performance misschien wel zijn beste raceweekend van het seizoen in Shanghai. Daar kregen we al een voorproefje van toen de Visa Cash App RB-coureur voor teamgenoot Yuki Tsunoda kwalificeerde op zaterdag.

Ook de race zelf zag er veelbelovend uit. In de race lag Ricciardo lang op puntenkoers, totdat Lance Stroll schade reed bij de ongelukkige Ricciardo.

Ricciardo: 'Wil weer dolgraag in de auto zijn'

Het eindresultaat van de Chinese GP was wederom niet goed voor Ricciardo. Echter, voor het eerst dit jaar had de Australiër een indrukwekkende snelheid. Deze lijn wil de coureur zo snel mogelijk doortrekken, zo laat hij weten in gesprek met Lawrence Baretto namens Formula 1.com.

"Ik ben erg enthousiast dat het raceweekend in Miami is aangebroken. Ik wil weer dolgraag in de auto zijn. Alles wat ik vanaf dit moment wil doen is in de auto zitten en strijden tegen de andere. We moesten daarvoor twee weken wachten na de Chinese GP. Het is natuurlijk fijn om een weekend vrij te hebben, maar ik wil nu wel weer erg graag in de auto zitten."

Daniel Ricciardo - Visa Cash App RB-coureur

'Dat is goed nieuws'

Niet alleen Ricciardo is in goeden doen. Ook zijn team heeft de smaak goed te pakken dit jaar. Upgrades na upgrades worden geïnstalleerd op de auto, wat het vertrouwen van Ricciardo alleen maar verder laat groeien. De Racing Bull hebben ook voor het raceweekend in Miami een upgrade aan de vloer doorgebracht. Ricciardo is blij met de progressie die zijn team boekt: "We hebben een nieuwe vloer, dus dat is goed nieuws. Het team is erg druk bezig geweest, net zoals elk ander team natuurlijk. Wij hebben een goede reeks aan upgrades doorgevoerd gedurende de eerste races dit seizoen, wat erg fijn is om te zien."

Het doel voor de Grand Prix van Miami is duidelijk. Ricciardo wil eindelijk zijn eerste punten van het seizoen scoren: "We hebben punten nodig, die zullen we krijgen ook. Dat blijf ik zeggen en dat zal ik in de toekomst ook blijven zeggen," aldus Ricciardo.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk