Ricciardo onderstreept zijn waarde: Tsunoda profiteert daarvan

Ricciardo onderstreept zijn waarde: Tsunoda profiteert daarvan

door Michael Janiec

Daniel Ricciardo's komst naar AlphaTauri in 2023 halverwege het seizoen betekende een keerpunt voor het team, zinspeelt de Australiër, zelfs als zijn eigen prestaties op het circuit nog niet de hoogtepunten van vorig jaar hebben geëvenaard.

Ricciardo's ervaring duwde het team in een nieuwe technische richting, met als hoogtepunt zijn sterke prestatie bij de Grand Prix van Mexico City.

De ontdekkingen die toen werden gedaan, zouden nog steeds positieve resultaten opleveren voor het team dat tegenwoordig als Visa Cash App RB door het leven gaat.

De algehele prestaties van het team verbeterden aanzienlijk in de tweede helft van 2023, met als hoogtepunt een sprong van de tiende naar de achtste plaats in het constructeurskampioenschap.

Ricciardo: Tsunoda vond comfort daarin sinds vorig jaar

Hoewel Ricciardo zijn vorm van 2023 niet heeft kunnen evenaren in de eerste fases van 2024, blijven zijn bijdragen van vorig jaar zijn teamgenoot Yuki Tsunoda ten goede komen.

Ricciardo schrijft de vooruitgang van Tsunoda toe aan de setup-doorbraken die ze samen in Mexico realiseerden.

“Hij heeft zich daar goed aan aangepast en hij rijdt goed”, zei Ricciardo over zijn teamgenoot. “Hij heeft comfort gevonden in datgene waar ik vorig jaar comfort in vond.”

Ricciardo weet wat ongeveer voor elke F1-coureur telt: je bent net zo goed als je laatste race. In dat respect heeft de Aussie weer enig vertrouwen teruggewonnen bij Dr. Helmut Marko, de teamadviseur van Red Bull zag ondanks de ongelukkige DNF óók vooruitgang bij Ricciardo in China.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk