Voormalig Australisch wereldkampioen: Ricciardo zal niet terugkeren in 2024

Voormalig Australisch wereldkampioen: Ricciardo zal niet terugkeren in 2024

door Matthijs Bos

Daniel Ricciardo maakt geen terugkeer naar de Formule 1 in 2024, tenminste, zo denkt Alan Jones. Jones, die in 1980 F1-wereldkampioen werd, betwijfelt of Ricciardo ooit nog zal terugkeren als fulltime coureur in de Formule 1.

Jones ziet landgenoot verzwakken

Daniel Ricciardo is nu test/reserve coureur bij Red Bull, waar hij ook zijn grootste successen kende als coureur. Ricciardo is erg geliefd bij de Red Bull-fans, daarom ook dat het team hem gebruikt voor promotie en marketing campagnes.

Daniel had ook kunnen kiezen voor een plekje op de grid bij Haas of Williams, maar de Australische coureur wou graag zijn liefde voor het racen terugvinden bij Red Bull.

Alan Jones denkt dat Ricciardo ook bij Red Bull geen kans maakt om een vaste plek op de grid te krijgen.

"Ik denk niet dat hij bij Red Bull gaat rijden, tenzij er iets gebeurt met de twee huidige coureurs. Ik zie hem geen Grand Prix rijden. Ik betwijfel of hij in 2024 op de grid zal staan. Aan het eind van de dag is er waarschijnlijk geen reden waarom Red Bull Perez niet opnieuw zal contracteren, en Verstappen zit duidelijk vast en ik zie niemand bij Ferrari ontslag nemen of weggaan, dus ik zie gewoon niet waar hij heen kan."

Alan Jones bij de Herald Sun

Volgens Jones was Ricciardo teveel gericht op activiteiten buiten de cockpit, daarom ook dat zijn prestatie afnamen. "Het is duidelijk dat iedereen graag met een hoogtepunt afsli, en het is gewoon jammer dat om welke reden dan ook, en ik denk dat hij het zelf niet eens weet, waarom zijn prestaties afnamen."

Weet Ricciardo zijn plekje op de grid terug te krijgen?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk