Ricciardo blaakt van zelfvertrouwen na terugkeer: ‘Zonder die actie had ik voor punten gevochten’

Ricciardo blaakt van zelfvertrouwen na terugkeer: ‘Zonder die actie had ik voor punten gevochten’

door Michael Janiec

Daniel Ricciardo, sinds kort in dienst van AlphaTauri, maakte zijn langverwachte comeback in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Hongarije, maar zijn kansen om punten te pakken werden gehinderd door een botsing tijdens de eerste ronde. Ondanks de tegenslag, blijft Ricciardo optimistisch en neemt hij een aantal waardevolle inzichten mee uit de race.

Daniel Ricciardo optimistisch na P13 bij GP Hongarije

Gestart vanaf de 13e positie, werd Ricciardo's hoop teniet gedaan toen Alfa Romeo-coureur Guanyu Zhou hem van achteren raakte in de openingsronde. Hoewel het contact wat schade aan de diffuser veroorzaakte, beschreef Ricciardo de auto als ‘min of meer in orde’.

Door de botsing zakte Ricciardo terug naar de laatste plaats op de grid, wat hem aanzette tot een indrukwekkende comeback. In ronde 18 van de 70 klom hij terug naar de negende plaats en ging naar de pits voor zijn eerste stop. Door een volgende stint op medium banden viel hij echter weer terug. Ondanks deze uitdagingen toonde Ricciardo zijn vastberadenheid toen hij voorbij de Haas van Kevin Magnussen manoeuvreerde en vier posities won toen anderen hun pitstops maakten, om uiteindelijk als 13e te finishen.

Tijdens de race zocht Ricciardo de vrije lucht op wanneer dat maar mogelijk was: "Ik zat een beetje vast achter een trein met Logan Sargeant en iemand anders. Ik wist gewoon dat in vuile lucht, zelfs met deze nieuwe auto's, op dit circuit moeilijk volgen is."

Hij maakte echter slim gebruik van de grip die zijn banden boden na vroege pitstops van andere coureurs, waardoor hij beter kon presteren in vrije lucht.

Aangemoedigd door het bandenmanagement van de auto aan het begin van de race, waagde Ricciardo een strategische gok met een lange stint op de medium compound. Hij gaf toe dat hij, ondanks het aanvankelijke gripverlies door de hoge temperaturen, vertrouwen heeft in zijn vermogen om de banden effectief te beheren.

"We hadden kunnen vechten voor een puntenfinish"

Terugkijkend op de race, zei Ricciardo nog dat hij zonder het ongelukkige incident in de eerste ronde mee had kunnen doen voor een puntenfinish: "Ik denk dat we echt hadden kunnen vechten voor een puntenfinish."

"Ik denk dat ik veel heb geleerd van de race", zei Ricciardo. "Ik heb het tempo, de zuivere lucht en het maken van een paar fouten, daarvan leren, weten wat de auto leuk vindt en wat niet. En eerlijk gezegd is het een van de moeilijkere races als je er fysiek aan begint, omdat ik al acht maanden geen raceafstand hebt afgelegd. Dat is een van de grootste pluspunten die ik nu zie. Ik voelde me echt goed daardoor", aldus de teruggekeerde F1-coureur.

De Formule 1 keert terug in het weekend van 28-30 juli met de F1 Grand Prix van België op Spa-Francorchamps.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk