Van Buren: ‘Zonder die safetycar Verstappen niet gewonnen’

Van Buren: ‘Zonder die safetycar Verstappen niet gewonnen’

door Michael

Ruby van Buren is weer aangeschoven bij In de Slipstream van Viaplay om na te praten over de Grand Prix van Las Vegas. De simulator-(test)rijder van Red Bull Racing deelt daar zijn grote winnaar van dit voorlaatste GP-weekend: Max Verstappen.

Het opvallende: Van Buren stelt dat het de kant opviel van de Red Bull Racing-coureur, ook wel omdat geen tweede safetycar op de baan hem de overwinning gekost zou hebben.

Van Buren ziet één winnaar die Las Vegas GP naar zijn hand zette

“Nee, het is makkelijk voor mij om te zeggen als fanboy, maar ik kom bij Max uit. Waar gedurende het weekend de neus niet helemaal richting het positieve stond - in de wedstrijd, in mijn ogen, zonder die safetycar na het incident met Russell had die hem niet gewonnen, dat het dan toch zijn kant opvalt en hij het ook aanpakt met twee handen, na die extra stop tijdens de safetycar, dan ben je in mijn ogen een winnaar.”

“Je moet die kans wel pakken, want als rijder zijnde weet je op dat moment dat het ‘em niet meer wordt na een stop-and-go van vijf seconden. Dat de kaarten dan toch de andere kant op vallen en je het dan afmaakt, dan ben je gewoon een winnaar”, aldus Van Buren.

Verstappen voorbereid richting Las Vegas

“Messcherp”, reageert Kees van de Grint op de uitleg. “Je kunt eigenlijk geen andere winnaar noemen. Wat ik mooi vind: heeft hij (Max) jou even werkloos gemaakt? Is hij zelf in de simulator gegaan?”, vraagt Kees.

Van Buren: “Ik heb niet eens in de simulator gereden.”

De voormalig banden-expert van Bridgestone haalt aan dat Verstappen voor dit nieuwe circuit hoogstpersoonlijk naar de simulator kwam in de fabriek. En dat het hem typeert, zoals ze vroeger wel eens zo een duizend kilometer met de bus op en neer reisden (Max met vader Jos) ‘om even iets te proberen’.

Van de Grint eindigt het onderwerp met een gevat bruggetje: dat Max ook een beetje de verliezer is in Vegas, maar dat zijn grote talent in racen het gebrek aan zangtalenten gelukkig compenseert.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk