VIDEO: Verstappen zingt wederom over boordradio na gewonnen race in Las Vegas

VIDEO: Verstappen zingt wederom over boordradio na gewonnen race in Las Vegas

door Jarlo

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen, heeft tijdens de Grand Prix van Las Vegas zijn achttiende overwinning van het seizoen behaald. Dit vierde de Nederlander in stijl, door net zoals tijdens de Grand Prix van Brazilië, te zingen over de boordradio.

De GP van Las Vegas door de ogen van Verstappen 

Makkelijk kwam deze overwinning er echter niet. Verstappen moest de race starten vanaf de tweede plaats. Na een ‘illegale inhaalactie’ op pole sitter Charles Leclerc in bocht één, kreeg Verstappen een vijf seconde tijdstraf aan de broek. Ook werd het al snel duidelijk dat de Ferrari een uitstekende race pace had op de medium band, en daarmee ook simpelweg sneller was dan de Nederlander. Het zojuist genoemde werd vervolgens bevestigd, toen Leclerc in rondje zestien met succes de leiding van de race overnam van Verstappen.

Het team van Red Bull haalde de Nederlander kort daarna naar binnen, waarbij er een vijf seconde tijdstraf ingelost moest worden. Verstappen viel daardoor terug tot achter Mercedes-coureur George Russell. Hier werd echter snel werk van gemaakt, al ging dat niet zonder slag of stoten. Heftig contact tussen de twee mannen, zorgde voor schade bij beide coureurs. Verstappen miste een deel van zijn voorvleugel, maar kon zijn weg wel nog vervolgen. Met Russell, die aanzienlijk meer last had van de botsing, werd het al snel duidelijk dat de strijd om de overwinning zou gaan tussen Verstappen, teamgenoot Sergio Perez, en Ferrari-coureur Leclerc. Verstappen sneed als een warm mes door de boter in de laatste stint van de race, en wist daardoor uiteindelijk relatief eenvoudig de race te winnen.

Verstappen zingend te horen over de boordradio 

Na het passeren van de finishstreep, was er vooral opluchting en blijdschap te horen over de boordradio. Het was immers een race waar veel gebeurde, en waar ook niet lang alles goed ging. Net zoals tijdens de GP van Brazilië, was ‘Radio Red Bull’ weer te horen. Dit keer werd Verstappen het nummer ‘Viva Las Vegas’ laten horen door Red Bull Racing-teambaas Christian Horner. De Nederlander twijfelde dit keer niet, en begon hardop mee te zingen. Hieronder een video van een zingende Verstappen na afloop van de GP van Las Vegas.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk