Russell groen achter oren bij debuut Zilverpijlen: 'Voelde mij rookie'

Russell groen achter oren bij debuut Zilverpijlen: 'Voelde mij rookie'

door Lysanne

Britse coureur George Russell vertelt dat hij zich bijna weer als een 'rookie' voelde, na zijn grote overstap van Williams naar Mercedes in afgelopen F1-seizoen.

'Lewis is mijn maatstaf'

Na een paar lastige seizoenen bij Williams Racing, maakte George Russell de overstap in 2022 naar het grotere en sterke Mercedes.

Toch vond de coureur dat hij zich toen weer als een 'rookie' voelde. Russell kwam namelijk in een team terecht dat acht constructeurstitels had gewonnen én ook de motoren produceerde voor meerdere teams. "In sommige opzichten voel ik me dit seizoen bijna een rookie, omdat het niveau waarop dit team werkt. We hadden het over dingen, waarover ik nog nooit eerder in de Formule 1 heb gesproken", vertelde hij aan de media.

"Maar als je een Formule 1-wereldkampioen wilt worden, moet je de besten en iedereen verslaan. En in wat een positie bevind ik me met Lewis als mijn maatstaf."

George Russell

Tegenslagen en overwinningen

Hoewel Russell zich haast weer als een groentje in de sport voelde, wist hij topresultaten te leveren. De coureur behaalde, inclusief zijn overwinning in de sprintrace, de dag voor zijn eerste Grand Prix-overwinning in Brazilië, vijftien top-vijf-finishes. En dat allemaal in zijn eerste zestien races voor Mercedes.

Wel heeft hij hetzelfde seizoen ook een paar dure fouten gemaakt, waaronder het opbotsen tegen Valtteri Bottas en Mick Schumacher in Singapore. Russell vertelde de media dat het neerkomt op ervaring. "In deze sport moet je de dingen laten gaan. Je wilt de auto uit woede besturen, maar soms is dat niet de snelste manier. Zoals ik al zei, komt het neer op ervaring."

"Ik heb altijd geweten dat als je met 99% rijdt, er veel meer prestatie is dan met 101%. Met 101% ben je van de klif af en schiet je voorbij de top. Als je 99% rijdt, heb je waarschijnlijk nog maar 0,01 seconde over. Als je 101% rijdt, ben je soms de auto kwijt en crash je. Je wilt dus 100% rijden en soms 101 procent gaan, dus ook dat is ervaring", aldus George Russell.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk