Russell verwelkomt Verstappen: ‘Niets te bewijzen na drie jaar met Hamilton’

Russell verwelkomt Verstappen: ‘Niets te bewijzen na drie jaar met Hamilton’

door Michael Janiec

George Russell heeft zijn vertrouwen uitgesproken in een partnerschap met Max Verstappen als potentieel teamgenoot bij Mercedes. De enkelvoudig Grand Prix-winnaar is niet bang en verwelkomt juist de bijkomende uitdaging.

Russell erkent het talent van Verstappen, maar benadrukt zijn eigen sterke prestaties naast Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen: "Ik heb het vrij goed tegen hem gedaan", zei Russell, verwijzend naar zijn statistieken naast Hamilton. "Ik denk niet dat ik iemand iets hoef te bewijzen", voegde de Brit eraan toe.

De Britse coureur is ervan overtuigd dat twee sterke ‘eerste’ coureurs ook kunnen bijdragen aan een succesvol team.

'Na drie jaar naast Lewis heb ik niets te bewijzen'

"Ik denk dat je twee coureurs op een vergelijkbaar niveau kunt hebben in vergelijking met één coureur in een team die ronduit sneller is dan zijn teamgenoot. Als duo pak je misschien punten van elkaar af, maar als je een race wint en je teamgenoot is tweede in plaats van je kampioenschapsrivaal in een ander team, denk ik dat de punten zichzelf oplossen, dus niet echt", verklaart de F1-coureur.

"Ik denk niet dat ik iets hoef te bewijzen aan Mercedes of aan iemand anders in deze paddock, ik weet waar ik toe in staat ben en uiteindelijk spreken de resultaten voor zich. Niemand weet wie de beste coureur is, je kunt alleen zo snel gaan als je auto je toestaat, dus iedereen wordt beoordeeld op zijn teamgenoot en ik heb het gevoel dat ik een behoorlijk goede teamgenoot heb."

Russell over mogelijke komst Verstappen

"Ik wil meer bewijzen, ik wil natuurlijk meer laten zien en ik wil vechten voor kampioenschappen, maar nu ik al drie jaar teamgenoten ben met Lewis, heb ik niet het gevoel dat ik moet bewijzen wat ik waard ben", aldus de Mercedes-coureur.

Russell benadrukt tenslotte dat hij openstaat voor een samenwerking met Verstappen: "Ik zou de kans om het tegen Max op te nemen verwelkomen."

Russell suggereert ook dat het succes van het team op de lange termijn niet alleen afhangt van het talent van de coureur, maar ook van de aankomende reglementswijzigingen in 2026 en de collectieve inspanning van het hele Mercedes-team.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk