Sainz geslachtofferd door schade putdeksel, gridstraf voor Ferrari-coureur

Sainz geslachtofferd door schade putdeksel, gridstraf voor Ferrari-coureur

door Michael Janiec

In een weekend met nog géén duidelijk winnaar is er alvast één grote verliezer: Carlos Sainz van Ferrari heeft na het oplopen van schade in de voortijdig beëindigde VT1 van de GP van Las Vegas ook nog een gridstraf aan zijn broek.

De pittige kritiek van Ferrari-teambaas Fred Vasseur richting de organisatie kon niet voorkomen waar het team voor vreesde.

Sainz reed met hoge snelheid over een losgekomen putdeksel en liet flinke schade op aan de onderkant van de SF-23.

De eerste trainingssessie werd vrij kort daarna stilgelegd en niet meer hervat. Ook Esteban Ocon zou schade hebben opgelopen door de losgekomen putdeksel.

Sainz dubbel de pineut: schade én gridstraf door losgekomen putdeksel

Je zou zeggen dat in zo een bijzondere situatie die FIA een uitzondering maakt en de opgelopen schade straffeloos verholpen kan worden, maar niets is minder waar.

Diverse vloeronderdelen van de SF-23 liepen dusdanige schade op, waaronder de accu van de motor, dat repareren geen optie meer is. En omdat de Spanjaard inmiddels aan zijn limiet zit van toegestane batterij-wissels, levert het vervangen ervan een gridstraf van tien plekken op.

Kortom: Ferrari gaat wederom met pech het F1-weekend in. Nadat Charles Leclerc in Brazilië in de openingsronde uitviel met technische problemen is de gifbeker nog steeds niet leeg.

Het des te meer wrange eraan? Het Italiaanse team is in een zware strijd verwikkeld met Mercedes om de tweede plek in de constructeurs. En de achterstand van 20 punten goedmaken op de Zilverpijlen wordt wel erg lastig zo.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk