Sainz met een indirecte oproep aan Formule 1 na GP Las Vegas

Sainz met een indirecte oproep aan Formule 1 na GP Las Vegas

door Jarlo

Ferrari-coureur Carlos Sainz, heeft na de GP van Las Vegas een indirecte oproep gedaan aan het Formule 1-opperhoofd. De Spanjaard kwam onlangs met een suggestie om de veiligheid van de F1-sport te verbeteren.

Het was een weekend in Las Vegas om snel te vergeten voor Sainz. De Spanjaard werd in de eerste vrije training al getroffen met een bak ongeluk, nadat de Ferrari-coureur in de eerste tien minuten van de zojuist genoemde sessie al tegen een losgeschoten putdeksel aan reed. Enorme schade aan de onderkant van de auto was het gevolg, waardoor de Ferrari-monteurs uren nodig hadden om de schade te repareren.

Diverse onderdelen van de motor waren echter niet meer te repareren, dus was een wisseling van motoronderdelen onvermijdelijk. De Spanjaard kreeg als gevolg een gridstraf van tien plaatsen. Nadat Sainz tweede kwalificeerde op de zaterdag, moest hij dus vanaf plek twaalf beginnen in de race. Om het drama compleet te maken, liep de race ook niet soepel. Sainz kreeg de auto bij het ingaan van bocht één niet gestopt door een gebrek aan grip, en maakte daardoor contact met anderen. De Ferrari-coureur spinde als gevolg, maar kon zijn weg nog wel vervolgen. Na een lange moeizame race, herstelde Sainz nog knap naar een zesde plek.

Sainz: ‘Alsof je op ijs rijd’ 

Het opwarmen van de banden was tijdens de Grand Prix van Las Vegas één van de vele gespreksonderwerpen. Vooral AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo had erg veel moeite met het zojuist genoemde. Ook Sainz was niet tevreden met het gebrek aan grip op de Las Vegas Strip. Na afloop van de race verscheen de Spanjaard voor de camera, en deed daar indirect een oproep aan de Formule 1 om safetycars sneller te maken in de toekomst, zodat de banden beter opgewarmd kunnen worden.

"Bocht één na de safetycar herstart was alsof je op ijs reed. We moeten als sport echt een oplossing vinden om de safetycar in dit soort scenario's wat sneller te maken. Het is een onbeschrijfelijk eng gevoel wanneer je 340 km/u gaat, en je vervolgens niet zeker weet of de auto wel genoeg af gaat remmen voor de aankomende bocht.” 

Carlos Sainz - Ferrari-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk