Sainz positief verrast met P3 op Suzuka: 'Dacht dat het heel lastig zou worden'

Sainz positief verrast met P3 op Suzuka: 'Dacht dat het heel lastig zou worden'

door Jarlo

Carlos Sainz moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats op Suzuka. De Spanjaard reed een uitstekende race in Japan, waar hij wederom het maximaal haalbare resultaat over de streep trok.

Carlos Sainz startte de Grand Prix van Japan op de derde positie. Na een prima start, viel de Spanjaard wel iets terug gedurende de tweede stint.

Met een aantal mooie inhaalacties klom de Ferrari-coureur echter weer op naar voren. Met een uiterst dominant Red Bull Racing was een derde plaats duidelijk het maximaal haalbare voor hem.

Sainz had P3 niet meer verwacht: 'Dat was zo moeilijk'

Na het terugvallen in het midden van de race, had Sainz niet meer verwacht dat er een podium in zou zitten.

Zo verschijnt de Spanjaard vooral positief verrast voor de camera van Mark Webber, die na afloop van de race de 'post race-interviews' gaf.

"Ja, ik had een goede race. Heel blij. Het was heel moeilijk met de slijtage, maar daarna begon het mee te vallen. Ik moest veel auto’s inhalen en het kwam weer aan op die laatste sector hierop Suzuka: waar je echt moest pushen. Ik dacht dat het heel lastig zou worden om naar P3 te knokken. Het was zo moeilijk om te volgen hier… Ik had een grote delta nodig om dat te kunnen doen. Op de harde banden ging dat echter beter dan verwacht. Ik kon echt pushen en die podiumplek pakken."

Carlos Sainz - Ferrari-coureur

Sainz blikt alvast vooruit op volgende GP

Tot slot blikte Sainz alvast vooruit op het aanstaande Formule 1-weekend in China.

De Ferrari-coureur denkt dat het een lastig weekend zal worden. Dit heeft volgens hem alles te maken met het feit dat er al enige tijd niet meer gereden is en dat het een sprint-weekend zal zijn: "We hebben vijf jaar niet gereden daar (in China) dus het zal een uitdaging worden met maar één uur training. Maar we zullen er weer staan," aldus Sainz.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk