Schumacher wijst kritiekpunt Formule 1 aan: 'Dat was vroeger beter'

Schumacher wijst kritiekpunt Formule 1 aan: 'Dat was vroeger beter'

door Jarlo

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher kijkt nog altijd met veel plezier naar zijn geliefde sport. Toch heeft de broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael een duidelijk kritiekpunt op de huidige status van de Formule 1: het constant moeten managen van alles.

Formule 1 staat tot op de dag van vandaag vooral in het teken van de boel onder controle houden. De prioriteit wordt dan ook vaak gelegd op de langer termijn, waarbij banden en brandstof aan het begin van de race niet maximaal gebruikt worden. Dit met het doel om later in de race nog te kunnen aanvallen of verdedigen, mocht dat nodig zijn.

Schumacher: 'Dat is voor mij gewoon te veel'

Volgens Schumacher, was het zojuist besproken constante managen van alles twintig jaar geleden een stuk minder van belang. Formule 1-coureurs waren in die tijd meer 'sprintracers', waarbij de nadruk gelegd werd op 'honderd procent pushen' heel de tijd. Dat mist de Duitser het meeste aan de sport, liet hij weten op bezoek bij de Formula For Succes-podcast.

 "Voor mezelf is de hedendaagse sport een enorm verschil in vergelijking met hoe het was in mijn tijd en dat is echt interessant om te zien. Het enige wat ik mis aan onze tijd is dat wij meer sprintracers waren, we moesten honderd procent pushen. Nu doen ze dat tegenwoordig natuurlijk ook in de kwalificaties, maar soms liggen ze wel zes of zeven seconden achter op het tempo wat in de race gereden wordt. Dat is voor mij soms gewoon te veel."

Ralf Schumacher - Voormalig Formule 1-coureur

Coulthard: 'Te veel ontwikkeld naar een uithoudingsrace'

David Coulthard, die tegelijkertijd actief was in de Formule 1 als Schumacher, is het eens met zijn generatiegenoot. In dezelfde podcast, onderstreept Coulthard dat de filosofie van de sport enigszins aangepast zou moeten worden.

"Ik ben het met je eens. Voor mij zouden grand-prix-races moeten gaan over zo snel mogelijk van start tot finish gaan. Het zou niet moeten gaan over brandstofbeheer of bandenbeheer. Ik denk dat de Formule 1 zich een beetje te veel heeft ontwikkeld naar een uithoudingsrace," aldus Coulthard.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk