Sergio Perez bezig aan laatste seizoen bij Red Bull Racing?

Sergio Perez bezig aan laatste seizoen bij Red Bull Racing?

door Michael Janiec

F1-commentator Robert Doornbos gelooft dat Sergio Perez aan zijn allerlaatste seizoen toe is bij Red Bull Racing. De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen zou mogelijk plaatsmaken voor niemand minder dan Lando Norris.

Robert Doornbos: 'Perez zal plaatsmaken voor Norris in 2024'

In de context van de neerwaartse spiraal waarin McLaren nu verkeert, is dat nog best een plausibel scenario. Een verontrustende nulscore na twee races voorspelt niets goeds. Norris gaat intussen zijn vijfde jaar in bij McLaren, maar wacht nog steeds op zijn eerste overwinning.

Red Bull Racing kan evengoed profiteren van het potentieel van de nog jonge Brit. Zijn relatie met Verstappen is uitstekend. Het commerciële aspect in eigen land is er ook bij gebaat, want ondanks de Oostenrijkse roots, zit het meerderdeel van de operatie in Milton Keynes, Engeland. Een Engelse coureur klinkt dan toch als een logische match.

Doornbos denkt in ieder geval dat de McLaren-coureur een clausule in zijn contract heeft en zodoende kan verkassen: “Volgens mij zou Red Bull hem graag willen”, vertelt hij bij Ziggo Sport F1 Café.

Jack Plooij sluit zich daarbij aan: ‘Hoeveel races wint hij nog? Drie of vier hooguit? Alles kan kapot, vindt toch Helmut Marko?’

Eerder beweerde Tom Coronel nog dat ook Lando Norris het zou afleggen naast titelverdediger Verstappen. Maar wat heeft Norris nu te verliezen? De potentie uit een F1-auto zoals de RB19 mogen halen blijft toch een ander verhaal aan einde van de dag.

Klinkt het als een goede match tussen Red Bull en Lando Norris?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk