Steiner spreekt wens uit voor positie Horner bij Red Bull Racing

Steiner spreekt wens uit voor positie Horner bij Red Bull Racing

door Jarlo

Voormalig Haas-teambaas Günther Steiner heeft onlangs tegenover de Amerikaanse media zijn mening en wens uitgesproken omtrent de positie van Horner bij Red Bull Racing.

De toekomst van Christian Horner bij Red Bull Racing is allesbehalve zeker.

Naast een interne machtsstrijd tussen de teambaas en adviseur Helmut Marko, werd de Brit begin februari ook voor het eerst verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Ongeveer een maand later werd Horner eindelijk vrijgesproken. Dit had een einde aan de onrust moeten maken. Uiteindelijk bleek niets minder waar. Een paar dagen later kwam het appverkeer tussen Horner en het betreffende vrouwelijke teamlid bij de media terecht. Dit zorgde wederom voor veel commotie.

Steiner geeft kijk op situatie rondom Horner

Günther Steiner weet maar al te goed hoe het is om in een benarde situatie terecht te komen.

De Italiaan werd in januari op straat gezet door oprichter Gene Haas. Ook bij de Amerikaanse renstal was er destijds interne onrust.

Steiner laat in een video van ABC-News weten dat hij een gebrek aan inside-informatie heeft rondom de zaak, waardoor het niet makkelijk is om te oordelen: "In de hogere gelederen van het bedrijf zullen er mensen zijn die opnieuw zullen nadenken over wat ze willen doen. Ik denk niet dat het zo makkelijk is als het lijkt om te zeggen 'oh deze man was fout of deze vrouw was fout'. Ik weet het niet," aldus Steiner.

'Ik hoop dat ze samen verder kunnen'

Tot slot spreekt Steiner zijn wens uit. De Italiaan hoopt voor de formatie uit Milton Keynes dat er snel rust zal terugkeren.

‘’Ik weet het gewoon niet. Ik hoop dat ze samen verder kunnen. Zij, niet wij, want wij kunnen niets doen. Zij moeten er een eind aan maken en een beslissing nemen, wat die ook is, dan gaan we verder. Ik denk dat het ook beter is voor alle betrokkenen’’

Günther Steiner - Voormalig Haas-teambaas

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk