Teambaas Christian Horner: ‘Max Verstappen is geen robot’

Teambaas Christian Horner: ‘Max Verstappen is geen robot’

door Redactie

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft uitgebreid teruggeblikt op het afgelopen raceweekend in de Zandvoortse duinen. Volgens Horner gaat zoiets je echt niet in de koude kleren zitten; de druk waar Max Verstappen onvermijdelijk mee te maken krijgt bij zo een Grand Prix als die van Nederland. Want die druk niet voelen - dat is aan het einde van de dag enkel weggelegd voor robots, aldus Horner.

Christian Horner ziet bijkomende druk thuisrace Max Verstappen

De Grand Prix van Nederland stond helemaal in het teken van thuisheld Max Verstappen. En wéér leverde de regerend wereldkampioen, met een derde opeenvolgende zege op Zandvoort en alweer de negende overwinning uit een recordbrekende reeks.

Menig zou zeggen dat het net zo gemakkelijk komt als dat het soms lijkt - maar Horner benadrukt wat zulke verwachtingen met de psyche van een mens kunnen doen: "Er wordt zoveel van hem verwacht. Dat moet je voelen en ik denk dat het een enorme opluchting voor hem moet zijn als hij vanavond het circuit verlaat omdat hij dat heeft gedaan."

"Oh natuurlijk, je zou een robot zijn als je het gewicht van de verwachtingen niet zou voelen. En je kon het aan zijn gezicht zien, je hebt 100.000 Nederlandse mannen en vrouwen die het volkslied zingen."

Christian Horner, Autosport

"Veel andere coureurs zouden dan onder druk bezwijken" - Horner

Horner stipt ook zijn persoonlijke hoogtepunten aan van het weekendje Zandvoort met Max Verstappen als de gangmaker: "Er zijn dit weekend een paar punten die er voor mij echt uitsprongen. Ik denk dat het de eerste ronde in Q1 was, waar hij eraf ging in bocht 1 en vervolgens geblokkeerd werd in de volgende ronde," verklaarde de teambaas.

"Er kwam een pikdonkere wolk aan, veel coureurs zouden onder de druk bezweken zijn. En dat deed hij niet. En dan te bedenken dat hij achter een heleboel auto's uit de pits kwam en op die manier door de paddock moest komen … Er zijn veel coureurs die onder die druk zouden zijn bezweken en hij hield zijn hoofd erbij en was fenomenaal."

Christian Horner, Autosport

De Formule 1 keert terug in het weekend van 1-3 september met de Grand Prix van Italië op Monza.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk