F1-tijdschema Spaanse Grand Prix 2024 met weersverwachting

F1-tijdschema Spaanse Grand Prix 2024 met weersverwachting

door Michael Janiec

Voordat de Formule 1 aan de welverdiende zomerstop toe is, hebben wij als kijkers en fans nog een heerlijke triple-header in het verschiet. Met als eerste halte: de Spaanse Grand Prix op Circuit de Barcelona-Catalunya. We blikken alvast vooruit op het weekend van de GP van Spanje met het tijdschema voor het weekend en de weersvoorspelling.

Wat te verwachten op Circuit de Barcelona-Catalunya

Bij menig F1-fan roept dit iconische raceweekend mooie herinneringen op. En bij de Nederlanders ongetwijfeld vanwege de eerste zege van Max Verstappen in 2016.

Of wat te denken van het Spaanse onderonsje van Max Verstappen en Lewis Hamilton in 2021? Het was een race die de regerend wereldkampioen niet wist te winnen weliswaar, maar de strategische wissel van de Brit, die hem later in de race van verser rubber dan Verstappen voorzag, leverde een thriller op in het late deel van de race.

Barcelona spreekt tot de verbeelding in dat opzicht, maar brengt ook specifieke uitdagingen met zich mee. Het inhalen op dit circuit blijft lastig.

De lay-out zonder de laatste chicane, sinds 2023 weer terug in F1, vergemakkelijkt het inhalen enigszins door de verlengde aanloop naar de eerste bocht, maar onze verwachting is dat ook dit jaar veel zal aankomen op strategie c.q. bandenmanagement.

Zo ook de effectiviteit van de meegebrachte updates. Barcelona blijft de locatie bij uitstek om de stappen te zetten die de bepalend zullen zijn voor het Europese deel van de kalender met traditionele circuits. Wat de topteams bekokstoven, lees je overigens hier. Helmut Marko sprak in dit aparte artikel alvast zijn verwachtingen uit voor de komende verbeteringen aan de RB20.

Weersverwachting GP Spanje: snikheet met minimale kans op regen

En wat de weersvoorspelling betreft: het rondreizende circus kan zich opmaken voor een heet raceweekend. Het kwik zal overdag namelijk richting de 28 graden pieken op vrijdag, zaterdag en de zondag. Een minieme kans op regen is aanwezig op de vrijdag, Volgens AccuWeather een kans van 1 procent...

En wie afreist, moet er vooral rekening mee houden zich goed in te smeren. Want de UV-index van het bovengenoemde medium is 11 (extreem).

Het zal in ieder geval interessant worden om te zien welk team het beste in deze omstandigheden zal presteren. Niet te snel door je banden vreten op het bloedhete asfalt is immers één van de pilaren voor succes in Barcelona.

Tijdschema Spaanse F1 Grand Prix 2024

 Sessie Datum Tijd
Vrije Training 1 vrijdag 21 juni 13:30-14:30 uur
Vrije Training 2 vrijdag 21 juni 17:00-18:00 uur
Vrije Training 3 zaterdag 22 juni 12:30-13:30 uur
Kwalificatie zaterdag 22 juni 16:00-17:00 uur
Race zondag 23 juni vanaf 15:00 uur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk