Tussenstand F1-kampioenschappen na  Las Vegas: 'miljoenenbal voor de bühne'

Tussenstand F1-kampioenschappen na Las Vegas: 'miljoenenbal voor de bühne'

door Michael

We zijn alweer klaar met de twee grootste bokalen uitdelen - en weer zijn de beide wereldtitels in handen van Max Verstappen en Red Bull Racing. Maar desondanks is de strijd daarachter, niet enkel voor eer, maar ook de flinke slices meer of minder aan budget (prijzengeld), nog volop gaande. Met de Grand Prix van Las Vegas als voorlaatste halte en Abu Dhabi komend weekend is dit de tussenstand in beide F1-kampioenschappen.

Tussenstand F1-rijderskampioenschap na Las Vegas GP

Tot het bittere einde. Want ook nadat het wereldkampioenschap klaar is, telt elk punt voor de rest onverminderd door in F1. Zelfs meer, ervan uitgaand dat de kansen (om achterstand goed te maken) vliegensvlug door de vingers glippen aan het einde van het seizoen.

Kijkend naar de tussenstand bij de coureurs richting de laatste race in Abu Dhabi: de P2 van Sergio Perez dankzij zijn P3 in Las Vegas definitief. Lewis Hamilton kan immers onmogelijk 41 punten goedmaken in één race. De Mercedes-coureur eindigde op een teleurstellende zevende plek op de Strip van Vegas.

Een opvallend gegeven tot slot: de twee Spaanse F1-coureurs op de gedeelde vierde plek. Kan de jonge garde (Carlos Sainz) nog een dikkere stempel zetten op het seizoen, waarin hij de enige overwinning door een niet-Red Bull-coureur pakte?

Tussenstand F1-constructeurs na GP Las Vegas

Over een foto-finish gesproken. De pech bij Mercedes - George Russell geloofde in podiumkansen, maar herbeleefde de desillusie - betekent dat mede dankzij de P2 van Charles Leclerc, Ferrari binnen een magere vier punten nadert van Mercedes met nog één race te gaan.

Ook aan de achterkant van de grid is het nog spannend. Haas F1 heeft niet doorgepakt na enkele sterke resultaten en heeft de gevreesde laatste plaats overgenomen van AlphaTauri. Het tweede team van Red Bull is om zijn beurt opgeklommen naar een P8. Met maar een verschil van zestien punten tussen de laatste vier teams is er reden genoeg om nog even door te knokken. D

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk