Vader Jos ziet het hard gaan: 'Max Verstappen wint nu net zoveel als Lewis Hamilton'

Vader Jos ziet het hard gaan: 'Max Verstappen wint nu net zoveel als Lewis Hamilton'

door Matthijs Bos

Regerend F1-wereldkampioen Max Verstappen kan alles blijven winnen, althans, zo vindt zijn vader Jos Verstappen. Verstappen Jr. evenaarde in Montreal, Canada het aantal overwinningen van Ayrton Senna. 41 race-overwinningen om precies te zijn, en op de top van zijn kunnen, lijkt het erop dat Max niet snel zal verliezen. Ook vader Jos ziet dat Max met een vergelijkbaar tempo als Lewis Hamilton van Mercedes de overwinningen aan elkaar rijgt inmiddels.

Jos, een trotse vader

Jos Verstappen staat bekend om zijn vurige, passievolle karakter. Van zijn eigen tijd als F1-coureur, maar ook nu zijn zoon coureur aan de top van de koningsklasse staat. Je kunt eigenlijk stellen dat er niemand op deze wereld is die met zoveel gevoel in het onmiskenbare talent van zoon Max gelooft.

Nu Max steeds alsmaar sterker aan het worden is, ziet Jos dat zijn zoon uitgegroeid is tot een buitengewone Formule 1-coureur:"In het begin zouden we tevreden zijn geweest met een overwinning. Alles is snel gegaan, want de afgelopen jaren heeft Max een goede auto en wint hij net zoveel als Lewis Hamilton in voorgaande jaren", begint Jos in gesprek met Gazzetta dello Sport.

"En dan komt het moment dat je zoon 41 overwinningen haalt, net zoveel als de grote Ayrton Senna. Ik zeg niet dat ze op hetzelfde niveau staan, maar Max is speciaal en het is geweldig om als vader getuige te zijn van zijn prestaties." 

Jos Verstappen

Na afloop van de race van Canada, bleven veel mensen hangen om het feit dat Max het record van Senna had geëvenaard. Jos legt uit dat Max daar helemaal niet mee bezig is geweest: "Hij (Max) is niet iemand die om cijfers of records geeft. Hij geeft alleen om racen en hij weet dat hij lang kan blijven winnen als hij een auto heeft om dat te bewijzen.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk