Verstappen stipt belangrijkste verbeterpunt Red Bull aan bij ingaan 2023

Verstappen stipt belangrijkste verbeterpunt Red Bull aan bij ingaan 2023

door Michael Janiec

Max Verstappen zegt dat de betrouwbaarheid op orde krijgen momenteel het allerbelangrijkste doel is als Red Bull Racing de vroege voorsprong wil behouden in het F1-kampioenschap van 2023.

Red Bull Racing moet betrouwbaarheid op orde houden

Ondanks een dubbele 1-2 in de eerste twee Grands Prix, is de veelbelovende start van Red Bull Racing enigszins getemperd door zorgen over de betrouwbaarheid. Een aandrijfas dat brak tijdens de kwalificatie op Jeddah en in het slotdeel van de opener in Bahrein kregen beide coureurs de opdracht om langzamer te rijden uit voorzorg.

Het geeft Verstappen naderhand nog niet de indruk dat alles op orde is. "Ik hoop dat (Red Bull het gat) voor een lange tijd kan behouden", zei de Nederlandse F1-kampioen tegen de pers.

De meest effectieve manier om dat te doen? Verstappen is daar duidelijk over: "Maar het gaat niet alleen om het tempo van de auto: we moeten ervoor zorgen dat we zonder problemen betrouwbaar zijn. Ik bedoel, mijn eerste weekend was niet erg netjes, vanwege gewoon de grote balansverschuiving van het testen naar het raceweekend, wat andere dingen die op de achtergrond spelen."

Ook Perez pleit voor betrouwbare bolide

Teamgenoot Sergio Perez heeft dezelfde prioriteiten: "Nou, betrouwbaarheid is waar het om gaat'", zei de Mexicaanse Red Bull-coureur - "We konden het zien bij Aston Martin (in Saoedi-Arabië). Het gaat ons op een gegeven moment raken, maar uiteraard moeten we daaraan blijven werken, we moeten het probleem inperken wanneer we kunnen. We hadden geluk in Bahrein, maar anders zouden we de race waarschijnlijk niet halen als we tot het einde zouden moeten pushen."

Voorbij de discussie van de verstandhoudingen tussen de teamgenoten, vragen de analisten en commentatoren zich af of Perez nog zo lang bij Red Bull Racing blijft.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk