Verstappen deelt definitief besluit over thuishaven in 2025

Verstappen deelt definitief besluit over thuishaven in 2025

door Lysanne

Hoewel er diverse roddels rondgingen, heeft ook Max Verstappen zijn definitieve besluit gemaakt over zijn toekomst in de Formule 1 voor het seizoen van 2025.

Duidelijkheid over toekomst Verstappen

Aan het begin van het seizoen ontstonden er twijfels over Max Verstappen en voor welk team hij zou gaan rijden in 2025. Dit kwam door dat er binnen in het team veel spanning was, nadat er onderzoek werd gedaan naar teambaas Christian Horner. Dit had te maken met een beschuldiging over grensoverschrijdend gedrag tegenover een werknemer binnen Red Bull Racing. In Saoedi-Arabië leek Verstappen namelijk te suggereren dat, mits Horner ontslagen werd en mogelijk Helmut Marko ook zou vertrekken, hij geen toekomst zag bij het team.

Sindsdien is er veel gebeurd, waaronder dat er bekend werd gemaakt dat Mercedes-teambaas Toto Wolff geïnteresseerd zou zijn in het tekenen van de Nederlander. Zeker omdat hij een plek over heeft in zijn team voor 2025, nadat Lewis Hamilton deelde naar Ferrari te gaan voor het volgende seizoen. De kans dat Verstappen Red Bull Racing zou verlaten, werd altijd als klein beschouwd. De drievoudig wereldkampioen verklaart nu dat hij volgend seizoen, zijn negende volledige seizoen, gewoon zal starten bij Red Bull Racing.

‘Blij waar ik ben’

Max Verstappen vertelde tegen diverse media, waaronder RacingNews365, dat hij niet ineens uit het team zou stappen. “Ik denk niet dat dat is hoe de Formule 1 werkt, waar je plotseling zou kunnen zeggen: 'Doei jongens'”, aldus de Nederlander.

Ik heb een lang contract met het team en ik ben erg blij waar ik ben.”

Max Verstappen

"We concentreren ons op volgend jaar met dingen die we op de auto kunnen implementeren, dus ik denk dat dat genoeg zou moeten zeggen voor waar ik volgend jaar rijd." Momenteel zijn ze bij Red Bull druk bezig met het creëren van de volgende auto, iets waar ook Verstappen een belangrijke rol in speelt. "Ik heb dit al eerder gezegd, en natuurlijk praten mensen natuurlijk, maar het is het belangrijkste dat we gewoon een zeer competitieve auto voor de toekomst hebben", vertelde hij met een blik naar volgend seizoen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk