Verstappen heeft zijn twijfels, maar Perez verwacht toch hulp

Verstappen heeft zijn twijfels, maar Perez verwacht toch hulp

door Michael Janiec

Sergio Perez is ervan overtuigd dat Max Verstappen bereid is om de Mexicaan aan de P2 in het kampioenschap te helpen als de situatie ernaar vraagt. De Red Bull-coureur staat momenteel tweede met 20 punten voorsprong op Lewis Hamilton van Mercedes.

Als Perez de tweede plek weet vast te houden, zou dat de eerste 1-2 in het rijderskampioenschap betekenen voor Red Bull Racing.

Perez moest zijn gedroomde thuisrace in Mexico vorig weekend, naar eigen zeggen een uitstekende kans op een overwinning, staken na bocht één. Buitenom bij Charles Leclerc proberen, drie breed én met Max Verstappen aan de binnenkant - dat bleek toch te veel van het goede. Met een DNF tot gevolg na een vliegende start van P5.

Volledige toewijding en dode hoek

Perez baalde natuurlijk als een stekker, maar kon enig vertrouwen halen uit het feit dat zijn commitment op de juiste plek zat: "Het was heel pijnlijk toen ik naar huis ging, het was gewoon een heel vervelende dag. Het deed veel pijn, vooral als je denkt aan wat er had kunnen gebeuren als er geen contact was geweest. Maar heel snel daarna besefte ik ook dat ik alles had gegeven", verklaarde de Mexicaanse F1-coureur aan de pers in Brazilië.

De manier waarop Perez die eerste bocht aansneed van buiten af én daarmee met zijn rechter achterwiel het linker voorwiel van Leclerc haakte - volgens hemzelf is die inschatting maken ongelooflijk moeilijk in deze F1-auto’s: "Er is denk ik iets met deze generatie auto's dat andere auto's aan de binnenkant heel snel in je dode hoek verdwijnen, dat gebeurt heel snel."

Perez denkt dat Verstappen zal helpen om P2 te verzilveren

Toch opvallend: Red Bull beweerde enkele weken geleden dat Perez bij voorbaat niet te veel moet rekenen op cadeaus van Max in zijn jacht op P2 in het kampioenschap. Toen Verstappen bij de persconferentie er vragen over kreeg - of hij Perez daadwerkelijk helpt - antwoordde de Nederlander ‘dat het uiteindelijk de verantwoording van de coureur is om eigen punten bij elkaar te rijden’.

Een soortgelijke vraag aan Perez resulteerde in deze verklaring: "We hebben er nog niet over nagedacht. Maar als de situatie zich voordoet, dan denk ik dat ik zeker de steun van Max krijg", aldus de Red Bull-coureur.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk