Verstappen spreekt opnieuw uit over incident Norris

Verstappen spreekt opnieuw uit over incident Norris

door Lysanne

Afgelopen zondag reageerde Max Verstappen al over zijn crash met Lando Norris. Toch had de Nederlander even nodig om bij te komen en te reflecteren op de situatie. En zo blijkt dat hij toch nog wat woorden wilde delen met de wereld over de race in Oostenrijk.

Verstappen reflecteert en velt oordeel

Na de botsing tussen Max Verstappen en Lando Norris afgelopen weekend in Oostenrijk, ging er al snel een tien seconden tijdstraf naar de wereldkampioen voor het veroorzaken van de situatie. Zijn mening was toen al duidelijk tegenover de gehele situatie: “Dit slaat nergens op”. Ook na de race kon hij niet begrijpen dat hij als schuldige werd aangewezen voor de botsing, door de wedstrijdleiding. Daarnaast wist Verstappen al dat Norris vertelde dat de Nederlander het initiatief moet nemen om met hem in gesprek te gaan over de situatie.

Uren na het geven van zijn mening, kijkt Max Verstappen nogmaals terug op het ongeval met Lando Norris. “Ik heb nu wat langer de tijd gehad om ernaar te kijken. De eerste acties van hem kwamen van ver en wat gebeurde, is gebeurd. Maar waar we elkaar raakten voelde het eerlijk gezegd alsof het wat onhandig was”, vertelde Verstappen op de Instagram van Red Bull Racing.

“Als je in de wagen zit, denk je in eerste instantie: 'heb ik iets fout gedaan? Liet ik genoeg ruimte, de breedte van een halve wagen?' Je kunt natuurlijk altijd discussiëren over wat nu een breedte van een wagen is. Eerlijk gezegd denk ik dat ik die ruimte gaf, op de witte lijn. Je racet hard. Natuurlijk ga ik geen twee breedtes ruimte geven, want dat weet ik dat hij mij pakt bij de exit van de bocht”. 

Max Verstappen

Als afsluiter wilde Verstappen nog iets vertellen over de race, dat niet met de botsing te maken had: “Vanuit onze kant moeten we ook kijken naar de hele race. We deden veel verkeerd, hadden twee slechte pitstops die ervoor zorgden dat we teruggeworpen werden en daarom moesten we ook echt vechten tot het einde. Want we hadden een goede voorsprong en we hadden een andere race kunnen hebben als we die beter uitgevoerd hadden. Dat zijn zeker enkele dingen om naar te kijken en volgende week beter te doen.” Deze week rijden ze op het circuit van Silverstone, in Groot-Brittannië.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk