Verstappen topt Hamilton in Forbes lijst 50 bestbetaalde atleten 2024

Verstappen topt Hamilton in Forbes lijst 50 bestbetaalde atleten 2024

door Michael Janiec

Max Verstappen mag zich al enige tijd de bestbetaalde Formule 1-coureur noemen. En hoewel dat eigenlijk geen nieuws is, staat het nu weer zogezegd weer zwart-op-wit. Verstappen vangt momenteel op jaarbasis meer dan Lewis Hamilton volgens de door Forbes opgemaakte top 50 bestbetaalde atleten van 2024. Sterker nog: Verstappen is daarmee de bestbetaalde racecoureur van het moment.

Verstappen op 'P17' bestbetaalde atleten Forbes 2024

Verstappen, de regerend F1-kampioen, staat op de zeventiende plaats met een totaal inkomen van 81 miljoen dollar. Het grootste deel van zijn inkomen betreft het riante salaris en prijzengeld (bonussen), in totaal 76 miljoen dollar.

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn de enige Formule 1-coureurs die zijn opgenomen in de prestigieuze Forbes-lijst van 's werelds 50 best verdienende atleten in 2024.

Hamilton enige andere racecoureur op zeventiende plaats

Lewis Hamilton volgt op de voet op de 21e plaats met een totale verdienste van 69 miljoen dollar. Zijn salaris bedraagt 57 miljoen dollar, de bonussen voor prestaties waren afgelopen jaar echter schaars door de problemen bij Mercedes. Hamilton trekt dat, desondanks, aardig recht met zijn immense commerciële waarde door een aanzienlijke $12 miljoen aan sponsoring en endorsements binnen te harken.

Opvallend is dat er eveneens geen enkele andere professioneel racer de lijst heeft gehaald, de dominantie van voetbal, basketbal en golf is daarentegen evident.

Royalere tarieven verwacht

Zowel Verstappen als Hamilton zullen naar verwachting meer verdienen in de toekomst.

Verstappen, die hard op weg is om voor de vierde keer op rij het kampioenschap te winnen, kan een flinke bonus ontvangen. Zijn marktwaarde, in het geval dat een vertrek toch de meest verstandige optie is, stijgt intussen nog altijd.

Daarnaast is de overstap van Hamilton naar Ferrari naar verluidt bezegeld met een aanzienlijke salarisverhoging, evenals lucratieve sponsordeals.

Top 10 bestbetaalde atleten in 2024

  • Cristiano Ronaldo (Voetbal) - $ 260 miljoen
  • Jon Rahm (Golf) - $ 218 miljoen
  • Lionel Messi (Voetbal) - $135 miljoen
  • LeBron James (Basketbal) - 128,2 miljoen dollar
  • Giannis Antetokounmpo (Basketbal) - $111 miljoen
  • Kylian Mbappé (Voetbal) - 110 miljoen dollar
  • Neymar Junior (Voetbal) - 108 miljoen dollar
  • Karim Benzema (Voetbal) - 106 miljoen dollar
  • Stephen Curry (Basketbal) - 102 miljoen dollar
  • Lamar Jackson (American Football) - 100,5 miljoen dollar

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk