Villeneuve verklaart stugheid Wolff over 2025-aanstelling getalenteerde Antonelli

Villeneuve verklaart stugheid Wolff over 2025-aanstelling getalenteerde Antonelli

door Michael Janiec

Voormalig F1-wereldkampioen en ‘paddock-pundit’ Jacques Villeneuve weet wel waarom Toto Wolff de deur inmiddels aan het dichttimmeren is voor alternatieven op Lewis Hamilton bij Mercedes in 2025. De Canadees noemt het aanstellen van Kimi Antonelli - de toekomstbelofte van de Zilverpijlen in de optiek van de Oostenrijkse teambaas - een persoonlijke kwestie, dan wel van zijn ego.

Antonelli maakt sinds zijn twaalfde deel uit van het juniorenprogramma van het Mercedes-AMG Petronas Formule 1-team. Zijn kartcarrière omvat overwinningen in prestigieuze competities, zoals het FIA Karting Europees Kampioenschap en de WSK Super Master Series. Na zijn succes in de karting stapte Antonelli over naar de single-seaters. Hij nam deel aan verschillende juniorformules en bleef zijn racekwaliteiten bewijzen.

Wolff lijkt Antonelli voorrang te geven in 2025

Recentelijk liet Wolff doorschemeren dat Mercedes hoogstwaarschijnlijk de nog 17-jarige Antonelli zo vroeg als 2025 in de auto wil zetten. De Oostenrijker tekende eerder op dat nog een keer een jong megatalent als Max Verstappen laten schieten uit den boze is.

Hoewel de deur nog open lijkt te staan voor de komst van de Nederlandse drievoudige wereldkampioen in de nabije toekomst, geldt dat niet voor de bij Ferrari aan het einde van 2024 vertrekkende Carlos Sainz.

Villeneuve: 'Antonelli aanstellen kwestie van ego Wolff'

Villeneuve is van mening dat het vooropstellen van de jonge Italiaan een ego-kwestie is. Wolff zou daarmee zijn gelijk willen halen - dat Antonelli inderdaad de uitverkorene toekomstige WK-winnaar is: "Mercedes is niet echt een open deur. Het is het team van [Kimi] Antonelli. Dat is de toekomst”, meldde de Canadees.

"Hij is erop voorbereid. Toto wil het niet anders. Er zit ego in. Hij zal de wereld bewijzen dat hij gelijk had, dat toen Antonelli twaalf was, hij wist dat hij een toekomstig kampioen was”, vervolgde Villeneuve.

Antonelli maakte indruk bij eerste F1-test

Antonelli's recente test met Mercedes op de Red Bull Ring in Oostenrijk leverde veel positieve feedback op van het team. Wolff prees zijn prestaties en merkte zijn ‘metronomische tempo’ op, evenals het gemak waarmee hij bij zijn eerste kennismaking met de F1-auto omging. Het vermogen van de 17-jarige om gedetailleerde feedback te geven over de prestaties van de auto werd ook benadrukt als een sterk punt.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk