Voormalig concullega kritisch: 'Fernando Alonso niet meer de absolute top'

Voormalig concullega kritisch: 'Fernando Alonso niet meer de absolute top'

door Jarlo

Voormalig Formule 1-coureur Marc Surer is van mening dat Fernando Alonso zijn beste jaren heeft gehad. Toch denkt de Zwitser dat Alonso nog kans maakt op een zitje bij het team van Mercedes.

Met een leeftijd van bijna 43 jaar draait Fernando Alonso nog altijd succesvol mee in de koningsklasse van de autosport.

De Aston Martin-coureur maakt in zijn tijd bij de Britse renstal gehakt van teamgenoot Lance Stroll. Mede door zijn goeie prestaties is Alonso nog steeds een waardevolle coureur op de rijdersmarkt. Zo wordt de tweevoudig wereldkampioen recentelijk gelinkt aan topteams zoals Red Bull Racing en Mercedes voor een contract in 2025.

Surer: 'Dan verlies je gewoon snelheid'

Surer is zelf ook onder de indruk van Alonso. Toch denkt de Zwitser dat de beste tijden van de Spanjaard erop zitten. In gesprek met Motorsport-Total, zegt Surer dat dit met de leeftijd van de Spanjaard te maken heeft: "Met de leeftijd verlies je simpelweg snelheid. Dat kan men niet ontkennen. Hij heeft een deel van zijn snelheid verloren, gewoon door de leeftijd. Daar kan men niets aan doen. Ik denk dat men dat in de toekomst meer en meer zal merken. Daarom behoort hij niet meer tot de absolute topcoureurs. In de race rijdt hij gewoon verdomd sterk; hij is een vechter en gebruikt de banden optimaal"

'Dat heeft invloed op de keuze'

Met het vertrek van Lewis Hamilton bij Mercedes is de Duitse renstal nog altijd op zoek naar een tweede rijder voor naast George Russell.

Alonso wordt veelvoudig genoemd als één van de kanshebbers op het zitje naast de 26-jarige Brit. Ondanks de kritische woorden van Surer, denkt de voormalig F1-coureur wel dat Alonso nog een kanshebber is om voor Mercedes te rijden in 2025. Surer benadrukt dat het incident met Russell tijdens de GP van Australië hierop geen invloed zou hebben gehad.

"Dat maakt geen verschil. Dat zijn trucs die iedereen kent. Ik denk niet dat dit nu invloed heeft op hun keuze."

Marc Surer - Voormalig Formule 1-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk