Voormalig Formule 1-coureur: ‘Daarom verdient Stroll het niet om Formule 1-coureur te zijn'

Voormalig Formule 1-coureur: ‘Daarom verdient Stroll het niet om Formule 1-coureur te zijn'

door Jarlo

Aston Martin-coureur, Lance Stroll, heeft een buitengewoon moeilijk seizoen. De Canadees wordt helemaal zoek gereden door teamgenoot Fernando Alonso. Volgens voormalig Formule 1-coureur, Christian Danner, komt dit onder andere door een gebrek aan motivatie.

Lance Stroll staat momenteel elfde in het rijderskampioenschap, met 53 punten. Teamgenoot Fernando Alonso, staat echter vijfde, met 183 punten. Van de negentien races die er dit seizoen verreden zijn, was Alonso maar liefst vijftien keer de sterkste. Tijdens de kwalificatie is dit verschil nog groter. Zeventien keer was Alonso de snelste, en twee keer wist Stroll voor de afwisseling de Spanjaard af te troeven over één rondje.

Danner: ‘Daarom verdiend Stroll geen zitje in de Formule 1’ 

Voormalig Formule 1-coureur, Christian Danner, heeft onlangs gereageerd op Lance Stroll. De Duitser was onlangs in gesprek met sport.de, en kaart aan waarom hij van mening is dat Stroll op dit moment niet een stoeltje in de Formule 1 verdiend. Hij kaart daarbij het gedrag van Stroll tijdens de Grand Prix van Qatar aan, waar hij ‘onprofessioneel’ en ‘gefrustreerd’ overkwam voor de camera.

 "Als iemand zijn baan benadert met zo'n gebrek aan enthousiasme, dan is er een gebrek aan fundamentele liefde voor die baan. Dit is naar mijn mening het voorrecht om in een Formule 1-wagen te mogen rijden. Ik zie totaal geen enthousiasme bij Stroll." 

Christian Danner - Voormalig Formule 1-coureur

‘Daarnaast is hij gewoon niet snel genoeg’ 

Tot slot gaf een Danner een tweede reden waarom Stroll een twijfelgeval is voor een toekomstig F1-zitje, ‘zijn gebrek aan snelheid’

"Het is een feit dat Stroll ondermaats presteert. Mike Krack (Aston Martin-teambaas), kan zo vaak zeggen als hij wil dat alles geweldig is, maar dat is het gewoon niet. De resultaten spreken voor zich."

"Als ik Lance Stroll was, een volwassen man, zou ik mezelf afvragen of ik door wil gaan als coureur,"

“Het heeft geen zin om altijd chagrijnig en slechtgehumeurd rond te lopen",

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk