Van schande naar groeiende onzekerheid: incident Stroll voedt speculaties

Van schande naar groeiende onzekerheid: incident Stroll voedt speculaties

door Redactie

Lance Stroll, Aston Martin-coureur, kwam in de problemen na zijn uitbarsting tijdens de Grand Prix van Qatar. In een vlaag van frustratie duwde Stroll zijn performance coach, Henry Howe, in de pitstraat.

Het incident, dat op camera werd vastgelegd, leidde tot een gesprek met de compliance officer van de FIA, die een waarschuwing gaf en benadrukte dat de FIA wangedrag niet tolereert.

Stroll uitte na de race openlijk zijn frustratie, zowel fysiek als verbaal: "Ik haat het om een slechte dag te hebben, ik ga niet veranderen."

De FIA veroordeelde onmiddellijk elke actie die zou kunnen leiden tot fysieke intimidatie en drong er bij Stroll op aan om zijn verantwoordelijkheden te erkennen.

Geruchten over vertrek Lance Stroll houden aan

Te midden van deze controverse gonst het van de geruchten over de toekomst van Stroll bij Aston Martin.

Er verschenen berichten over een mogelijke verkoop van het team, waarbij een fonds uit Saoedi-Arabië een overname van 800 miljoen dollar zou overwegen. Die geruchten houden ook aan na het incident in Qatar.

Yuki Tsunoda, de getalenteerde Japanse coureur, wordt genoemd als mogelijk vervanger van Stroll. Tsunoda, een Red Bull-junior, verzekerde zich met AlphaTauri van een plek in de line-up van F1-coureurs voor 2024.

Hij wordt gesponsord door de Japanse fabrikant Honda, wat vanaf 2026 de motoren gaat leveren aan Aston Martin.

Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko bevestigde eerder Tsunoda's beschikbaarheid door te zeggen: "Tsunoda staat onder contract bij ons. Als Aston Martin volgend jaar al interesse in hem zou hebben, moeten ze eerst met ons tot een overeenkomst komen."

Zou het geduld van vader Lawrence Stroll inmiddels op zijn?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk