Windsor in ongeloof na GP Japan: 'Kon niet geloven dat hij dat deed'

Windsor in ongeloof na GP Japan: 'Kon niet geloven dat hij dat deed'

door Jarlo

Formule 1-analist Peter Windsor keek op een bepaald moment met enige verbazing naar de GP van Japan. De Brit wist niet wat hij zag toen hij aanschouwde hoe Lewis Hamilton op eigen initiatief aan de kant ging voor teamgenoot George Russell.

Het team van Mercedes kon wederom geen vuist maken in het Formule 1-seizoen van 2024. De Duitse renstal moest tijdens de vierde race van het jaar in Japan genoegen nemen met een zevende en negende plaats. Met dit enigszins teleurstellende resultaat bevindt de formatie uit Brackley zich momenteel op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap.

Wat nog meer opviel in Japan, was het feit dat Lewis Hamilton op eigen initiatief plaats maakte voor George Russell. Over de boordradio was te horen dat Hamilton aan het team vroeg of een rijderswissel nodig was in het belang van het team. Zonder direct antwoord te horen, zag de kijker hoe deze rijderswissel er uiteindelijk toch kwam.

Windsor: 'Dat kon ik niet geloven'

Ook Windsor zag het opvallende moment gebeuren. De analist liet op zijn YouTube-kanaal weten zeer verrast te zijn.

“Ik kan het niet geloven dat hij (Lewis Hamilton) George (Russell) er voorbij liet bij de chicane. Did deed hij uiteindelijk omdat hij schade had opgelopen bij de herstart. Hij had daardoor een hoop onderstuur. Het bleek echter dat Russell deze onderstuur ook had. Je kan je sowieso afvragen hoe veel schade er uiteindelijk was, want Lewis ging aan het einde van de race naar de harde band, met minder brandstof. Iedereen was snel op die harde band en hijzelf ook. Hij was best snel en uiteindelijk liep hij in op George toen hij (Russell) in gevecht was met Oscar Piastri.”

Peter Windsor - Formule 1-analist

'Het past niet bij Hamilton'

Tot slot kaartte Windsor aan dat zelf aan de kant gaan voor een teamgenoot totaal niet past bij de Brit. De analist wijst hierbij naar het verleden: “Het was een raar ding om te doen voor Lewis. Het was iets wat niet bij zijn karakter past in die fase van de race. Zeker als je kijkt naar hoe hij eerder met teamorders is omgegaan in het verleden, met George, maar ook met Nico (Rosberg)," aldus Windsor.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk