Wolff houdt hoofd omhoog: ‘Dit helpt ons de goede richting in'

Wolff houdt hoofd omhoog: ‘Dit helpt ons de goede richting in'

door Ayla Huiberts

De Grand Prix van Japan was wederom geen succes voor het team van Mercedes. George Russell eindigde op een matige zevende plaats en Lewis Hamilton moest uiteindelijk genoegen nemen met P9. Ondanks dat het team dat ooit boven de rest stond momenteel teleurstellende resultaten behaald, blijft teambaas Toto Wolff wonderbaarlijk optimistisch.

Het Formule 1-team uit Brackley reed op zaterdag een redelijke kwalificatie. Mercedes was achteraf dan ook relatief tevreden over het resultaat, waarbij er hoop was op ten minst één podiumplek. Deze kwam er echter niet. Het team maakte namelijk een verkeerde inschatting. Na de herstart, die werd veroorzaakt door de crash van Daniel Ricciardo en Alex Albon, koos Mercedes voor de harde band. Dit bleek uiteindelijk niet de juiste keuze te zijn geweest.

“We finishten waar we zijn gestart. Erg lastig want we konden racen voor een podium. Bij de eerste stint ging het echter al mis, waren we wellicht te veel aan het managen? In het begin dachten we dat dit de juiste keuze was. Alles zag er stabiel uit en onze directe concurrenten waren niet meteen sneller. Op een gegeven moment zakte het tempo echter in, waardoor we ineens twee seconden per ronde moesten inleveren. Toen werd het duidelijk dat de beoogde strategie niet werkte.”

Toto Wolff - Teambaas van Mercedes

Ontwikkelingen bij Mercedes

Ondanks dat de coureurs moeite hebben met de auto ziet teambaas Wolff wel dat het steeds beter gaat. De Oostenrijker is logischerwijs niet tevreden met de resultaten na afloop van de Japanse Grand Prix. Toch worden er ieder raceweekend veel inzichten uit de data gehaald. Deze data lijkt een houvast te zijn voor Mercedes. Volgens Wolff zal deze informatie uiteindelijk de sleutel tot succes zijn.

Op Instagram deelt de topman zijn kijk hierop, waarbij hij beweert dat het team meer ‘kennis’ en ‘gegevens’ heeft dan ooit. Deze data leidt het team naar de juiste richting. De Oostenrijker kan niet wachten om een betere start te maken tijdens de Grand Prix van China:“Natuurlijk zijn dit absoluut niet de resultaten die op papier wilt hebben. Er zijn enkele positieve punten om te benadrukken dat we echt aan het experimenteren waren binnen een breed scala van mogelijkheden en we hebben enkele goede data verzameld … Dit is zo’n zwaar gevecht, dus we moeten het gewoon voor elkaar krijgen," aldus Wolff.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk