Furieuze Wolff sneert opnieuw naar wedstrijdleiding GP Abu Dhabi 2021

Furieuze Wolff sneert opnieuw naar wedstrijdleiding GP Abu Dhabi 2021

door Jarlo

De Grand Prix van Las Vegas zit er op, en daarmee is het tijd om vooruit te blikken op de laatste race van het Formule 1-seizoen van 2023. Sinds 2014 is dit de Grand Prix van Abu Dhabi, op het Yas Marina Circuit.

Één van de hoogtepunten op voorhand van de race in Abu Dhabi, zal het gevecht zijn tussen Mercedes en Ferrari in het constructeurskampioenschap. Momenteel heeft Ferrari een voorsprong van slechts vier punten op Mercedes, wat voor het constructeurskampioenschap extreem minimaal is. Het kan dan ook alle kanten op gaan, en daarbij zijn talloze scenario's mogelijk omtrent de uitkomst.

Wolff: 'Dit is wat de GP van Abu Dhabi nodig heeft'

Mercedes-teambaas Toto Wolff blikte onlangs vooruit op de zojuist genoemde Grand Prix. De Oostenrijker noemt een cruciaal aspect van de Grand Prix, iets wat het evenement nodig heeft om goed te voorlopen, een goeie wedstrijdleiding. De Mercedes-topman sneert daarmee nog even naar onder anderen Michael Masi, die tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 de wedstrijdleider was. Dit was de Grand Prix, waar Lewis Hamilton op controversiële wijze werd verslagen door Max Verstappen. In gesprek met de media, blikte Wolff vooruit op de aanstaande Grand Prix van Abu Dhabi, en kaart daar het gevecht aan met Ferrari.

"We gaan er met ongeveer gelijke punten heen (Mercedes en Ferrari). We hebben een goede wedstrijdleiding dit keer, dus ik verwacht dat alles goed zal verlopen. Ik denk dat we op gelijke hoogte hadden kunnen komen (In Las Vegas), maar het resultaat liet helaas iets anders zien. Hoe dan ook, laten we weer lekker racen aanstaand weekend. Het is natuurlijk leuk om tweede te worden (in het constructeurskampioenschap), en daarmee het seizoen positief af te sluiten. Maar om eerlijk te zijn, word ik van zowel P2 als P3 toch niet echt vrolijk."

Toto Wolff - Mercedes-teambaas

'Je weet niet eens waar het toilet is in een hotelkamer'

Wolff eindigde zijn gesprek met wat humor, wellicht om de boel wat op te luchten. Er werd aan de Oostenrijker gevraagd of hij het vervelend vindt dat er zoveel gereisd wordt binnen een relatief korte tijd.

"Je weet sowieso niet eens waar je wakker wordt, in welke tijdzone je bent, en waar het toilet is in een hotelkamer. Het maakt mij niets uit hoor."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk