Wolff spreekt toekomstvoorspelling Hamilton tegen: 'Wij gaan er alles aan doen'

Wolff spreekt toekomstvoorspelling Hamilton tegen: 'Wij gaan er alles aan doen'

door Jarlo

Mercedes-teambaas Toto Wolff, heeft onlangs de toekomstvoorspellingen van zijn eerste coureur, Lewis Hamilton, afgeslagen. De Oostenrijker weigert zich bij de gedachte neer te leggen dat Red Bull Racing de aankomende jaren ook zal domineren, en heeft zelf aangegeven er alles met het team aan te doen om dat niet het geval te laten worden.

Red Bull Racing heeft het seizoen van 2023 compleet gedomineerd. Van de twintig verreden races dit seizoen, won de Oostenrijkse renstal maar liefst negentien stuks. De constructeurstitel is tijdens de Grand Prix van Japan al veiliggesteld, met op dit moment een voorsprong van 400 punten op dichtstbijzijnde achtervolger Mercedes. Het rijderskampioenschap werd door Max Verstappen tijdens de sprintrace van de Grand Prix van Qatar veiliggesteld, wat inmiddels al is opgelopen tot 266 punten.

Lewis Hamilton voorspelt toekomstige dominantie Red Bull.

Na afloop van de Grand Prix van Brazilië, was Hamilton in ongeloof over het gebrek aan snelheid bij Mercedes, en de enorme marge die Red Bull heeft ten opzichte van de rest van het veld. De Brit zij het volgende: "Uiteindelijk kan ik alleen maar proberen optimistisch te blijven. De Red Bull is momenteel zoveel sneller dan de rest. Daarom denk ik ook dat dit de komende jaren waarschijnlijk wel zo zal blijven."

Wolff spreekt toekomstvoorspelling Hamilton tegen: 'Wij gaan er alles aan doen'

Toto Wolff was niet te spreken over de voorspellingen van de zevenvoudig wereldkampioen. De Oostenrijkse teambaas heeft in gesprek met Bloomberg geantwoord op Hamilton, er daarbij gezegd er alles aan te doen om die voorspelling niet uit te laten komen.

"We gaan er alles aan doen om de Red Bull cyclus te doorbreken. Wij hadden vijf jaar dominantie van Ferrari, toen hadden we een korte periode Red Bull, toen wonnen wij acht keer op rij, en nu is het drie jaar op rij weer Red Bull. We geven alles wat we hebben in de fabriek en op het circuit. We proberen met een auto en een uitvoering te komen die zo goed mogelijk is. We hebben in 2026 nieuwe reglementen omtrent de motor, maar we moeten dit voor die tijd zien om te draaien."

Toto Wolff - Mercedes-teambaas

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk