Wolff over uitblijven handtekening Hamilton: 'We zijn hem een achtste kampioenschap verschuldigd'

Wolff over uitblijven handtekening Hamilton: 'We zijn hem een achtste kampioenschap verschuldigd'

door Matthijs Bos

Lewis Hamilton heeft nog steeds geen handtekening gezet. Dat betekent dus dat de Brit aan het einde van het seizoen geen plekje meer heeft bij Mercedes. Toto Wolff dacht lange tijd dat het een kwestie van tijd was, maar erkent nu toch dat het zijn schuld is. De handtekening had namelijk al op papier moeten staan.

Wolff vol lof over zijn coureur

In 2021 won Max Verstappen op miraculeuze wijze het wereldkampioenschap, ten koste van Hamilton, die bij een overwinning zijn achtste, en daarmee ook recordbrekende wereldtitel binnenhaalde. Wolff denkt dat het mislopen van die titel, nu invloed heeft op Hamiltons' beslissing. Wolff heeft wel wat mooie woorden over voor de Brit:"Lewis Hamilton is duidelijk de meest belangrijke persoonlijkheid in de sport op dit moment. Hij is zo multidimensionaal. Hij is niet alleen een racecoureur en wereldkampioen, hij is ook baanbrekend voor diversiteit en duurzaamheid", zegt de Mercedes-teambaas. "Er zijn geen limieten voor Hamilton. Zowel als coureur, ondernemer en als politicus. Hij is naar mijn idee één van de meest spectaculaire persoonlijkheden die ik ooit heb ontmoet."

7 moet 8 worden

Volgens Wolff zijn ze Hamilton 'een achtste kampioenschap verontschuldigd'. Of Hamilton dat achtste kampioenschap ooit nog gaat halen, is nog maar de vraag. Hamilton is inmiddels 38 en niet meer in zijn meest dominante vorm, daarnaast zou hij ook nog moeten afrekenen met een ontketende Max Verstappen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk