Zak Brown verlangt 'vlotte afhandeling' zaak Horner

Zak Brown verlangt 'vlotte afhandeling' zaak Horner

door Jarlo

De CEO van McLaren, Zak Brown, heeft tijdens dag twee van de wintertest laten weten te verlangen naar een snel einde van het onderzoek naar Christian Horner. De Amerikaan is van mening dat het voor de Formule 1 niet goed is om 'dit soort krantenkoppen' te hebben.

Aan het begin van februari kwam het schokkerende nieuws dat Christian Horner beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag. Dit zou naar verluidt gaan over seksueel getinte berichten richting een vrouwelijk teamlid van Red Bull Racing.

Het team van Red Bull startte vrijwel gelijk een onderzoek naar Horner. Ook werd de teambaas een paar dagen later ondervraagd door een onafhankelijke advocaat. Horner ontkende alle geruchten en laat daarbij weten dat de voorbereiding op aankomend seizoen niet aangetast zal worden door het lopende proces.

De Red Bull-topman was ook gewoon aanwezig bij de lancering van de RB20 en ook de huidige wintertestdagen worden gewoon bijgewoond.

'Het zijn ernstige beschuldigingen'

Zak Brown verscheen onlangs voor de camera van Viaplay en gaf daar zijn reactie op de zaak.

"De beschuldigingen zijn zeer ernstig. Het lijkt erop dat Red Bull een onderzoek is gestart en we hopen en gaan ervan uit dat dit op een transparante manier wordt afgehandeld," aldus Brown.

Brown: 'Het moet op een transparante manier afgehandeld worden'

Tot slot benadrukt Brown dat de zaak snel en op een transparante manier moet worden opgelost.

"Zoals de FIA en de Formule 1 hebben gezegd, moeten ze het snel afhandelen, want ik geloof niet dat dit het soort krantenkoppen zijn dat de Formule 1 op dit moment wil of nodig heeft. Ik denk gewoon dat het belangrijk is dat het op een transparante manier wordt afgehandeld, waarbij er geen twijfel over bestaat dat het op de juiste manier is afgehandeld en wat de conclusie ook is, dat die conclusie op een passende, transparante manier wordt afgehandeld."

Zak Brown - CEO van McLaren

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk