Lokale held Zhou emotioneel na eerste thuisrace in Shanghai: 'Droomde hier van'

Lokale held Zhou emotioneel na eerste thuisrace in Shanghai: 'Droomde hier van'

door Jarlo

Voor Guanyu Zhou was het een speciale en emotionele dag tijdens de Grand Prix van China. De lokale held werd de eerste Chinees in de koningsklasse die in zijn thuisland een Formule 1-race mocht afwerken. Na afloop van het weekend verscheen Zhou voor de Nederlandse media. De coureur legde uit wat er allemaal door hem heen ging.

Guanyu Zhou maakte zijn Formule 1-debuut in 2022. De F1 was op dat moment al drie jaar afwezig in China. Gelukkig voor hem kreeg hij twee jaar later, in 2024, alsnog de kans om zijn thuisrace in de Formule 1 te beleven.

Het weekend zelf ontvouwde zich uiteindelijk niet zoals hij had gehoopt. Zhou pakte eerder op het weekend al geen punten in de sprintrace en kon ook in de kwalificatie en hoofdrace geen vuist maken.

Zhou opgelucht en tevreden: 'Bij dat mij dat gelukt is'

Desondanks kijkt de Chinees terug op een geslaagd weekend. In gesprek met Viaplay spreekt Zhou mooie woorden uit. Hier is daarnaast blij dat hij 'elke sessie dit weekend heeft kunnen uitrijden'.

Het is erg speciaal. Een hoop dingen gaan door je hoofd op dat moment. Je droomde vroeger dat je hier ooit (in de Formule 1) mag racen. Je droomt ervan om in dit paddock rond te lopen. Tijdens je eerste twee seizoenen realiseer je je dat je thuisrace niet op de kalender staat. Dat is natuurlijk erg frustrerend. Nu zijn we hier. We hebben de race uit kunnen rijden, wat positief is. Ik heb alles gegeven en heb kunnen laten zien dat ik goed kan presteren.

Guanyu Zhou - Sauber-coureur

Veel druk op de schouders

Tot slot werd Zhou gevraagd of hij prestatiedruk ervaarde. Daar hoefde de Chinees niet lang over na te denken: "Uiteraard. Met alle hype, met alle activiteiten die ik moest voltooien, dan word je al snel heel populair. Mensen krijgen daardoor hoge verwachting. Ik arriveerde dus met veel druk op mijn schouders. Uiteindelijk trots om elke sessie dit weekend uitgereden te hebben. Ik weet zeker dat ik sterker zal zijn de volgende keer als we terugkomen hier," aldus Zhou.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk