Zhou verlengt contract bij Alfa Romeo

Zhou verlengt contract bij Alfa Romeo

door Jarlo

Alfa Romeo-coureur Zhou Guanyu, heeft vandaag zijn contract verlengt bij het Zwitserse team. Met deze contractverlening blijft de Chinees ook komend jaar actief in de Formule 1 bij Alfa Romeo, met Valtteri Bottas als teamgenoot.

Zhou maakte in 2022 zijn debuut voor het team van Alfa Romeo. In zijn debuut-race, wist hij één punt te scoren tijdens de Grand Prix van Bahrein. Sindsdien doet de Chinees het goed in de Formule 1. Hij kan zich goed meten met zijn ervaren teamgenoot, Valterri Bottas.

Het team vindt dat de Chinees "volwassenheid” toont, en een “methodische aanpak" heeft. Verder hebben zijn goede resultaten in 2023 "hem nog meer aanhangers binnen het team opgeleverd.” Een nieuwe deal met het team was dan ook een "natuurlijke conclusie” aldus het team.

Zhou reageert op verlengen contract bij Alfa Romeo 

"Bijtekenen bij het team is altijd een geweldig gevoel, vooral als we weten hoe de zaken ervoor staan. Ik ben trots om deel uit te maken van Alfa Romeo, en dankbaar voor hun vertrouwen. Ik heb vanaf de eerste dag keihard gewerkt, en ik ben ongelooflijk gemotiveerd om dat elke dag opnieuw te blijven doen. 
Mijn relatie met Valtteri is heel goed, en we werken nauw samen en met het team om iedereen vooruit te helpen. Ik ben ook erg enthousiast over de kans om eindelijk met mijn team in China te racen, voor mijn thuispubliek. Het wordt een geweldig moment en ik ben er trots op dat ik het kan delen met iedereen die me gesteund heeft." 

Alfa Romeo-coureur Zhou Guanyu over contractverlening 

Bottas reageert op contractverlening van teamgenoot

"Ik heb het gevoel dat we een spannende reis voor de boeg hebben, dus ik ben blij en dankbaar dat ik vooruit kan kijken naar 2024, wetende hoe het team er nu voor staat. Er heerst een goede sfeer binnen ons team, ik kan het goed vinden met Zhou en we pushen elkaar allebei om beter te worden. 
Er wordt indrukwekkend veel werk verricht achter de schermen, in Hinwil en daarbuiten, en nu onze opstelling voor volgend jaar vaststaat, kunnen we ons volledig richten op het verbeteren, wat dit weekend in Singapore al begint." 

Alfa Romeo-coureur Valtteri Bottas over contractverlening teamgenoot

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk