Zo beleefden F1-coureurs de zinderende WK-finale Argentinië - Frankrijk

door Cas Zeeman

Gisteravond werd het controversiële WK Voetbal in Qatar afgesloten met een zinderende finale. Grootmachten Argentinië en Frankrijk maakten er een spectaculair duel van, waarin Argentinië na strafschoppen aan het langste eind trok. Spannende momenten voor in ieder geval de Fransen. Zo ook voor Alpine-coureur Pierre Gasly die de wedstrijd bezocht.

Argentinië verslaat Frankrijk in krankzinnige finale

Het veel sterkere Argentinië leek al in de eerste helft af te rekenen met de Fransen. Al na 36 minuten stond het 2-0 na een benutte penalty van Lionel Messi en een prachtig doelpunt van Ángel Di María. Dat leek zo voort te vloeien en Argentinië rekende zich al rijk, totdat Frankrijk in de 80e minuut een penalty kreeg, die door Kylian Mbappé werd benut. Nog geen minuut later scoorde hij op grandioze wijze de 2-2, en dwong zo een verlenging af. In die verlenging scoorden Messi en Mbappé beiden nog eens, waardoor het duel in 3-3 eindigden, waardoor een strafschoppenserie de doorslag moest geven. Argentinië won deze, en kroonde zich zo aan de hand van Lionel Messi voor het eerst sinds 1986 tot wereldkampioen.

Pierre Gasly, Fransman, was aanwezig bij de wedstrijd in het Lusail-stadion in Doha en beleefde angstige momenten, zo is te zien op Twitter.

Ook Esteban Ocon reageerde op het pijnlijke Franse verlies op Instagram: "Een dikke pluim voor de Franse selectie om ons te laten dromen tijdens dit WK. Onze spelers gaven nooit op en geloofden erin tot het einde. We zijn erg trots. #ProudToBeBlue."

Oud-coureur Romain Grosjean, tevens Fransman, reageert teleurgesteld op het verlies, maar feliciteert Argentinië ook met de overwinning.

Coureurs juichen voor Argentinië

Hoewel er geen Argentijnse fans op de grid zijn, waren er toch een aantal coureurs die lieten weten te juichen voor het Zuid-Amerikaanse land. Zo ook Fernando Alonso, die op Instagram poseert in een Argentinië-shirt en een tekst die luidt: "Gefeliciteerd mijn Argentijnse vrienden! Wat leuk om zoveel passie te zien."

Ook de Spaanstalige Carlos Sainz en Sergio Pérez feliciteerden Argentinië met de overwinning op Twitter: