De autocollectie van Carlos Sainz

De autocollectie van Carlos Sainz

door Redactie

Formule 1-coureurs houden van exclusieve auto's. Zo ook Ferrari-coureur Carlos Sainz; de trotse eigenaar van Ferrari's tot McLarens. De Spanjaard heeft een hele dikke autoverzameling, wij delen de meest opmerkelijke bolides uit de autocollectie van Carlos Sainz!

Autocollectie Carlos Sainz: Volkswagen Golf

Om deze collectie af te trappen, beginnen we bij een doodnormale Volkswagen Golf GTI. Waar coureurs vooral pronken met hun dure auto's, houdt Carlos Sainz het relatief bescheiden (zo nu en dan) eveneens. Een Volkswagen Golf heeft een waarde van rond de 24 duizend dollar. Dat het een doodnormale auto is, blijkt ook uit de snelheid. Binnen 6,4 seconden gaat deze Golf GTI van 0 naar 100 kilometer per uur.

De autocollectie van Carlos Sainz

Beeldcredits CarHP.com

Ferrari Roma

Sainz slaat met de volgende auto een heel ander pad in. Met zijn Ferrari Roma scheurt de Spanjaard is stijl en luxe over de Europese wegen. Met een 3,9 liter V8 motor en 612 pk gaat deze Ferrari behoorlijk rap, binnen 3,4 seconden ligt de snelheid al op honderd kilometer per uur. En laat het dan ook nog een topsnelheid hebben van 320 km/u. De waarde van de Ferrari Roma is een slordige 223 duizend dollar. Een werkelijk prachtauto wat betreft de luxepaarden dus!

De autocollectie van Carlos Sainz

Beeldcredits CarHP.com

Ferrari 812 Competizione

Deze Ferrari ziet eruit alsof die uit een James Bond-film is gekopieerd, want wat een snaarstrak en stoer auto-ontwerp. Niet voor niks dat de wagen je 612 duizend dollar kost, maar daar krijg je wel wat voor terug. Wat dan precies? Nou, een 6,5 liter V12 motor met 819 pk. Een topsnelheid van 340 kilometer per uur, en binnen 2,6 seconden van 0 naar 100 km/u. Leuk voor Sainz, in de auto staat de naam van zijn favoriete liedje gegraveerd: ''Smooth Operator''.

McLaren 720s

Sainz heeft ook nog een McLaren in zijn garage staan, en niet zomaar eentje. De McLaren 720s is een elegante auto. Wel met een prijskaartje van een slordige 305 duizend dollar, maar dan heb je ook wat. Een 4 liter V8 motor mét dubbele turbo bijvoorbeeld. Daarom ook dat de 720s, net als de Ferrari Roma, een topsnelheid heeft van 320 km/u. Wel is de McLaren iets trager, qua acceleratie in vergelijking met de Ferrari 812 Competizione uit de autocollectie van Sainz: binnen 2,8 seconden ben je op 100 km/u.

McLaren 600LT

Sainz kreeg deze McLaren toen hij nog coureur was voor het team van McLaren, daarom ook dat deze 600LT speciaal is gespecificeerd voor Carlos. Met een 3,9 liter V8 motor en wederom de dubbele turbo, mag Sainz zorgeloos zijn prachtwagen flink op zijn staart trappen. 612pk en binnen 3,1 seconden op 100 km/u. Ook haal met deze 600LT tik je een topsnelheid aan van 320 kilometer per uur!

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk