Vier unieke en exclusieve horloges uit de collectie van Max Verstappen!

Vier unieke en exclusieve horloges uit de collectie van Max Verstappen!

door Matthijs Bos

Max Verstappen rijdt bijna altijd de snelste rondetijden... deze man loopt dan ook met vele uitmuntende Zwitser uurwerken. De Red Bull-coureur heeft naast het racen namelijk een andere hobby: dure horloges zoals Rolexen verzamelen. Max heeft er een kast vol van inmiddels en dat zijn niet de goedkoopste horloges, check hier een aantal uit zijn collectie.

TAG Heuer Monaco Titan Automatic Chronograph 

Een vet horloge in de collectie van Max Verstappen: de TAG Heuer Monaco Titan Limited Edition. Dit horloge werd gelanceerd tijdens de Grand Prix van Monaco in 2021. Een race die de Nederlander ook won. Van deze versie zijn slechts 500 exemplaren verschenen, de prijs lag destijds rond de 7.500 euro. Dit horloge is momenteel veel meer waard, hoeveel is niet duidelijk, echter, want niemand wil dit specifieke model zomaar verkopen momenteel.

De Formule 1 en Max Verstappen worden beide gesponsord door TAG Heuer, daarom ook, dat Max veel van dat soort horloges om zijn pols heeft. Nog een leuk feitje: de originele Titan Limited Edition werd gedragen door Steve McQueen in de klassieke film Le Mans (1971).

TAG Heuer Carrera 'Jack Heuer' 

Dat Max smaak heeft, is wel duidelijk. Daarom ook dat de Nederlander een TAG Heuer Carrera 'Jack Heuer' om zijn pols draagt.

Dit horloge werd gemaakt om de verjaardag van Jack Heuer te vieren. Jack Heuer is de oprichter van het populaire, exclusieve horlogemerk.

De Carrera 'Jack Heuer' is gemaakt van 18k roségoud, en kwam in een gelimiteerde oplage van 188 stuks. Zo eren ze de 88ste verjaardag van Jack Heuer. Om Heuer vol te eren, staat er '88' op de wijzerplaat. Gekanteld weliswaar, om het tegen van oneindig te vertegenwoordigen. Dat moet de oneindige waarde van Jack Heuer voor het merk voorstellen, een mooi gebaar. Omdat er maar 188 stuks gemaakt zijn, betaal je er ook wat voor dit horloge: 21.000 euro!

Foto: IFLWatches

Beeldcredits IFLWatches.com

White Gold Patek Philippe Aquanaut Chronograph 

Een echte uitschieter, dat is de Patek Philippe Aquanaut Chronograph. Een witgouden Patek Philippe, de naam klinkt al duur. Wat anders dan de TAG Heuer horloges. Beroemdheden, zoals Jay-Z en Conor McGregor hebben hetzelfde horloge. De Aquanaut heeft een opvallend design, en is een perfecte aanvulling in de exclusieve collectie van de horloges van Max Verstappen. Volgens een Engelse retailer zou het horloge €87.000 moeten kosten, maar IFL Watches schat de waarde momenteel rond de € 151.00.

Foto: IFLWatches

Beeldcredits IFLWatches.com

TAG Heuer Monaco Chronograph 'Skeleton'

De allerlaatste, maar ook één van de meest recente horloges in de collectie van Max: De TAG Heuer Monaco Chronograph 'Skeleton' in titanium-uitvoering. Deze werd uitgebracht, nadat Red Bull de 100e overwinning behaalde in Montreal. Uitgerekend de race dat Max Verstappen op gelijke hoogte kwam met Ayrton Senna in qua aantal overwinningen in de Formule 1.

Verstappen staat momenteel op 54 (!) race-overwinningen en is inmiddels voorbij aan, jawel, Oostenrijk gegaan qua aantal op de Red Bull Ring.

De versie die Verstappen draagt is de 'Original Blue', waarbij de kleuren (blauw en rood) een eerbetoon zijn aan de allereerste TAG Heuer Monaco die in 1969 werd uitgebracht. De prijs van dit exclusieve horloge is $ 10.750

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk