Dit is de bonusdochter van Max Verstappen: Penelope Kvyat

Dit is de bonusdochter van Max Verstappen: Penelope Kvyat

door Ayla Huiberts

Formule 1-coureurs offeren veel tijd op voor hun drukke baan en het is daarom niet vanzelfsprekend dat zij een gezin starten gedurende hun carrière. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, zo ook voor Max Verstappen. De wereldkampioen beschouwt zichzelf niet als een vader, maar het dochtertje van zijn vriendin Kelly Piquet, Penelope Kvyat, speelt desondanks een belangrijke rol in zijn leven.

Verstappen en Kelly Piquet bevestigden begin 2021 hun relatie op Instagram. Inmiddels zijn we al vier jaar verder en het stel is nog steeds gelukkig samen. Echter, deze relatie bracht niet één persoon, maar twee dames in het leven van de coureur. Piquet heeft namelijk een dochter uit een eerdere relatie: Penelope.

Dit weten we over Penelope

Kelly had zo’n drie jaar een relatie met coureur Daniil Kyvat, die onder andere reed voor het team van Toro Rosso. In 2019 verwelkomde zij hun dochter en later ging het stel uit elkaar.

Penelope, ook wel ‘P’, is daarmee geboren in een echte racefamilie. Haar vader heeft zo’n vijf jaar in de koningsklasse gereden en houdt zich momenteel bezig met WEC en NASCAR. Haar opa is Braziliaanse F1-legende Nelson Piquet, die in totaal drie keer het wereldkampioenschap won.

Momenteel woont Penelope met haar moeder en Verstappen in Monaco, maar ze ziet regelmatig haar vader als hij niet aan het racen is. In tegenstelling tot Kelly, deelt Kyvat geen foto’s van zijn dochter op Instagram. Wel is hij meerdere keren gespot op de verjaardagen van Penelope, waar Verstappen ook aanwezig was.

Het is niet duidelijk of Penelope al naar school gaat, maar Piquet heeft wel een aantal kiekjes gedeeld over haar eerste balletoptreden. Ook Kyvat was ter plaatse bij dit speciale moment.

Papa Verstappen?

De Nederlander is pas 26-jaar oud en heeft al een enorm succesvolle carrière opgebouwd in de prestigieuze sport. Om op zo’n relatief jonge leeftijd al zo een grote rol op zich nemen is niet niks, maar het lijkt Verstappen allemaal goed af te gaan.

In een eerder interview vertelde hij het volgende over Penelope: “Ik ben niet de vader, dat is het doel niet. Het is erg belangrijk dat ze een goede relatie met haar eigen vader heeft en dat is zo. Ik zie haar elke dag als ik thuis ben, we kunnen het goed vinden. Ze is heel schattig.”

Naast het racen op een echt circuit bevindt Verstappen zich vaak achter de simulator en hij streamt regelmatig op Twitch als hij aan het gamen is. Tijdens deze sessies komt Penelope regelmatig in beeld om gedag te zeggen tegen Max.

Voorlopig ziet hij het nog niet gebeuren, maar in de toekomst wil Verstappen graag kinderen.

Formule 1-debuut

Penelope was voor het eerst in de F1-paddock te zien tijdens de Grand Prix van Australië in 2024. Samen met Verstappen vloog ze naar Melbourne en later werd de aanwezigheid van Piquet ook bekendgemaakt.

Helaas kreeg ze niet veel actie te zien, want de coureur viel na vier rondes uit, wegens een technisch probleem met de auto. Gelukkig werd dit de volgende race goed gemaakt, want de vijfjarige was wederom in Japan samen met haar moeder om Verstappen aan te moedigen.

Op Suzuka pakte Max de overwinning en Piquet en haar dochter konden opgelucht Verstappen toejuichen. Er werd namelijk gevreesd dat de aanwezigheid van Penelope, ongeluk zou brengen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk